Fler artiklar

Kaffedrickare kan leva längre

Forskning visar att kaffe är fullt av nyttiga ämnen som kan ge både bättre minne och skydda mot allvarliga sjukdomar.

Läs mer

WHO-riktlinjer om fysisk aktivitet

Världshälsoorganisationen WHO har gett ut nya riktlinjer för fysisk aktivitet och träning. Kommer du upp i fem timmars fysisk aktivitet i veckan som ger flås och puls?

Läs mer

Flytningar kan vara klamydia

I Sverige är klamydia den vanligaste sexuellt överförbara infektionen. Genom att testa dig för klamydia undviker du att smitta andra.

Läs mer

Dataspel och skärmtid – tips till föräldrar

Dataspel kan vara ett positivt sätt att lära sig nya saker och umgås med vänner, särskilt nu när sociala kontakter är svåra. Men när blir det för mycket av det goda? Här är exempel på varningssignaler för ett osunt beteende kring spel.

Läs mer

Spel om pengar – tips för att hålla spelandet i schack

Poker online och andra spel om pengar har ökat under pandemin. Det är lätt att ryckas med, och därför viktigt att sätta gränser. Här är några saker du kan tänka på för att hålla spelandet i schack.

Läs mer

Var uppmärksam på osund shopping

Nätshopping kan vara ett praktiskt sätt att handla. Men var uppmärksam på om shoppande på nätet används som kick eller flykt. Läs mer om exempel på olika typer av osunt beteenden kring shopping, som på sikt kan leda till problem.

Läs mer

Pollensäsong ger fler smittade av covid-19 visar studie

Höga halter av pollen i luften göra att motståndskraften mot covid-19 minskar. Det gäller alla, även de som inte har allergi.

Läs mer

Så skiljer du på covid-19 och pollenallergi

Både covid-19 och pollenallergi kan ge snuva, nästäppa och trötthet. Men det finns också skillnader i symtom.

Läs mer

Nedstämdhet på våren kan vara depression

Med våren och skiftet från mörker till ljus kan vissa drabbas av det som kallas för en årstidsbunden depression.

Läs mer

Vanliga orsaker till sömnsvårigheter – Psykologernas tips för bättre sömn

Det finns många olika saker man kan göra för att sova bättre. Här listar våra psykologer åtta vanliga orsaker till sömnproblematik, känner du igen dig i något?

Läs mer

Norra Djurgården har fått en ny vårdcentral – Chefläkare Seika Lee berättar mer

Vi ställde sju frågor till Seika Lee, specialist i allmänmedicin och chefläkare på Doktor.se, som har varit med och öppnat den nya vårdcentralen på Norra Djurgården. Bland annat frågade vi om hur de första veckorna har varit och hur det är att starta en ny vårdcentral.

Läs mer

P-piller och abort var länge kontroversiellt i Sverige

Att få bestämma över sin kropp är något som många kvinnor idag tar för givet. Men det är inte många decennier sedan som det var mycket kontroversiellt att få styra över sin sexualitet och fortplantning. Idag på internationella kvinnodagen hyllar vi de kvinnor som varit pådrivande för denna frihet.

Läs mer

Illaluktande flytningar kan vara bakteriell vaginos

Obalans i underlivet kan ge bakteriell vaginos Hos sexuellt aktiva kvinnor i fertil ålder är det vanligt att drabbas av bakteriell vaginos. Det ger bland annat problem med illaluktande flytningar.

Läs mer

Antikroppar mot covid-19 – så länge varar de

Nu finns flera studier som undersökt hur länge antikroppar mot corona (Sars-CoV-2) ger skydd. Skyddet tycks vara längre än forskarna tidigare trodde. Läs vår genomgång.

Läs mer

Nästan alla söker hjälp mot stress för sent

Gina Almegård är psykolog på Doktor.se och hjälper många patienter att hantera stressymtom. Hon skulle önska att fler sökte hjälp innan det gått för långt. Ju allvarligare symtom, desto längre väg tillbaka, menar hon.

Läs mer

Munsår eller torrsprickor – så skiljer du dem åt

Det är vanligt att få sprickor i mungiporna på vintern. Det beror oftast på torr hud. Men stress och kyla gör det också lättare att få munsår. Vi reder ut symtomen som skiljer dem åt.

Läs mer

Vad är skillnaden mellan olika covid-19 vaccin?

Just nu finns tre godkända vaccin mot covid-19. Ett från Pfizer/Biontech, ett från Moderna och ett från AstraZeneca/Oxford University. Är det någon skillnad mellan dem? Läs vår genomgång av de godkända vaccinerna.

Läs mer

Vinterhud – metoder som hjälper mot torr hud

Vinterkyla och torr luft inomhus gör att huden behöver mer fukt än annars. Torr hud ökar risken för hudsjukdomar, till exempel eksem. Här finns tips om fuktbindande ämnen i krämer och metoder som kan hjälpa.

Läs mer

Sömnsvårigheter hos småbarnsföräldrar

Under småbarnsåren är det vanligt att föräldrar får sömnsvårigheter. Här finns tips på vad föräldrar kan göra för bättre sömn.

Läs mer

Huvudvärk – vad det kan bero på?

Huvudvärk är ett vanligt symtom vid flera olika sjukdomar. Det är oftast ofarligt, men vissa former av huvudvärk bör du kolla upp.

Läs mer

Stå, sitta eller ligga på jobbet?

Långa stunder av stillasittande är skadligt för hälsan. Ett tag skulle det räcka att istället stå upp och jobba viss tid av dagen. Men även den metoden har ratats. Det nya heter istället variation.

Läs mer

Så lyckas du hålla nyårslöftet

Goda vanor, färre ovanor eller att bidra till ett bättre klimat… Ambitionsnivån är ofta hög inför årsskiftet, men hur gör du för att lyckas genomföra dem en längre tid? Här finns några tips.

Läs mer

Nobelpris för upptäckt av hepatit C-viruset

Forskarna Harvey J. Alter, Michael Houghton och Charles M. Rice gjorde banbrytande upptäckter som lett till att det idag är möjligt att helt bota sjukdomen, och därmed rädda miljontals liv.

Läs mer

VAB med pigga barn, vad gör man?

Skärm, film och spel är en lösning som funkar ett tag, men sen då? Här är tips.

Läs mer
  • Öppet dygnet runt
  • 365 dagar om året
  • Direkt i mobilen
Skriv in ditt mobilnummer här så skickar vi nedladdningslänk till din mobil! Supersmidigt.
Ange telefonnummer
Kontrollera telefonnummer och försök igen.
Vi samarbetar med