Flytningar kan vara klamydia

Testa dig om du kan ha klamydia
Klamydia är Sveriges vanligaste sexuellt överförbara infektion. Om du tror att du kan ha klamydia ska du testa dig. Då undviker du att smitta andra, eller få problem att få barn senare i livet.

Flytningar, blödningar mellan menstruationerna, smärta i nedre delen av magen och en svullen och öm pung är alla symtom som kan bero på klamydia.

Klamydia kan göra det svårt att få barn

Obehandlad klamydia kan göra att äggledarna skadas och att det blir svårt att bli gravid. Risken för utomkvedshavandeskap ökar också. Det är ett allvarligt tillstånd där ett ägg fastnar i en av äggledarna. Även män kan bli barnlösa på grund av klamydia, eftersom infektionen kan leda till inflammation i bitestiklarna och därmed öka risken för sterilitet.

Testa dig om du kan ha klamydia

Kontakt mellan slemhinnor och kroppsvätskor kan överföra den bakterie som orsakar klamydia. Du kan smittas både via vaginalt, analt och oralt sex, eftersom klamydiabakterien kan infektera ändtarm, urinrör, livmoderhalsen, slidan och svalget.

Många som har klamydia vet inte om det och har inga symtom, men kan ändå smitta andra och dessutom få svårt att få barn längre fram i livet. Om du har haft oskyddat sex är det därför viktigt att du testar dig. Det kan du enkelt göra via ett hemtest.

Om testet visar att du har klamydia kommer vi ringa upp dig så att du kan få behandling med antibiotika. Både test och behandling är kostnadsfritt för dig som patient.

Beställ hem klamydiatest.

Läs mer om klamydia.

  • Öppet dygnet runt
  • 365 dagar om året
  • Direkt i mobilen
Skriv in ditt mobilnummer här så skickar vi nedladdningslänk till din mobil! Supersmidigt.
Ange telefonnummer
Kontrollera telefonnummer och försök igen.
Vi samarbetar med