Pressmeddelande, 4 november 2021 

Doktor.se inleder unikt samarbete med Philips för patienter med misstänkt hjärtrubbning  

Doktor.se lanserar, tillsammans med vår diagnostiska partner Philips, en tjänst kring utredning av patienter med misstänkt hjärtrubbning. Idag är det en patientgrupp som får vänta alltför länge på långtids-EKG (Holter). Samarbetet syftar till att öka tillgängligheten och stärka kvaliteten för patienter runt om i Sverige.

Den personcentrerade tjänsten gör det möjligt för patienter med misstänkt hjärtrubbning att registrera sitt EKG på distans via produkten ePatch. Det medicinska resultatet tolkas av Doktor.se, utifrån en teknisk rapport framtagen av Philips, för att säkerställa god diagnostik, högt patientengagemang och kortare väntetider. 

-Det är glädjande att Doktor.se och Philips nu kan erbjuda en digital tjänst som ger den enskilde patienten ökad tillgänglighet och stärkt inflytande över den egna vården, säger  Eric Teder, Sverigechef på Doktor.se. 

I dag lever ungefär 430 000 svenskar med förmaksflimmer. Riksförbundet HjärtLung har visat att cirka 100 000 av dessa individer är oupptäckta och inte fått sin diagnos. Risken att drabbas av en stroke är upp till fem gånger så stor för en person med obehandlat förmaksflimmer.

Patienter med misstänkt hjärtrubbning kommer nu att erbjudas ett skräddarsytt digitalt flöde via Doktor.se: s app i kombination med Philips produkt ePatch. En lösning som kan förebygga strokefall, minska mänskligt lidande och bidra till samhällsekonomiska vinster. 

-Philips och Doktor.se kommer, genom vår samverkan, att bidra till att patienter med misstänkt hjärtrubbning får tillgång till den modernaste digitala innovationen på området, säger Anna-Carin Strandberg, VD på Philips Sverige. 

Kontaktinformation 

Eric Teder, Sverigechef på Doktor.se, 073-537 66 42 

Erica Lindhqvist, Head of marketing på Philips Nordic, 070-832 21 02 

  • Öppet dygnet runt
  • 365 dagar om året
  • Direkt i mobilen
Skriv in ditt mobilnummer här så skickar vi nedladdningslänk till din mobil! Supersmidigt.
Ange telefonnummer
Kontrollera telefonnummer och försök igen.
Vi samarbetar med