Antikroppstest covid-19

Vi erbjuder antikroppstest för dig som vill veta om du har antikroppar mot corona (SARS-CoV-2). Testet kostar 349kr och kan tas på våra mottagningar för covid-19 testning (se nedan). Det gäller däremot inte som reseintyg. Du behöver inte boka tid för att testa dig och du får ditt resultat på plats inom 10-20 minuter. För att kunna ta testet ska du vara frisk och inte ha symptom på covid-19. Om du har symtom på covid-19 kan du istället beställa ett test hemtest via Doktor.se appen. Vi erbjuder även tester för reseintyg som du kan läsa om här. 

  • Endast för dig utan symtom
  • Svar på 10-20 minuter
  • Drop in, ingen tidsbokning krävs
  • Ta med ID-handling
  • Pris: 349kr

Vad är ett antikroppstest?

Ett antikroppstest kan visa om en person har haft en viss sjukdom och utvecklat antikroppar. I de flesta fall innebär det att infektionen är avslutad, men det kan också vara en infektion med ett långdraget förlopp som fortfarande pågår. Tänk på att det tar några veckor för kroppen att utveckla antikroppar. Låt det därför gå minst två veckor (räknat från första dagen du hade symtom) innan du tar testet.

Antikroppstest för att påvisa om du har antikroppar mot corona (SARS-CoV-2) bör helst tas med blodprov för ett säkrare resultat. Vi använder serologiska snabbtest med hög kvalitet. Fördelen med snabbtester är att du får ditt provsvar inom 10-20 minuter efter att du tagit provet.

Vi använder oss av Panbio™ COVID-19  IgG/IgM Rapid Test Device.

Läs mer om olika tester vid covid-19 här

Vem kan ta testet?

Vi erbjuder antikroppstest för personer över 15 år. Om någon som är under 16 år ska ta testet måste målsman närvara.

Hur går det till?

Testet tas genom ett blodprov i form av ett stick i fingret. Det tar cirka 10-20 minuter att få svar på testet, vilket gör att du ofta är helt färdig på 20 minuter.

Hur får jag mitt provsvar?

Du får ditt provsvar i anslutning till testet på papper. Provsvaret har inga personuppgifter och därför går det inte att få digitalt, tex kommer provsvaret ej att synas på 1177.se

Vad kostar det?

Kostnaden för ett antikroppstest är 349 kronor.

Covid-19 test när du har symtom?

Vi hjälper även till med tester om du har symtom och misstänker att du just nu har covid-19. Dessa sker ej på våra mottagningar utan testet tas i hemmet för att påvisa eller utesluta pågående sjukdom. När du gör ett av dessa tester får du ditt provsvar via 1177 efter genomfört hemtest.

Vad betyder provsvaret?

Om testet är positivt betyder det att det att du har mätbara nivåer av antikroppar mot SARS-CoV-2.

Ett negativt test innebär att du inte hade mätbara nivåer av antikroppar mot SARS-CoV-2 med detta test. Det kan betyda flera saker, antingen att du inte har haft covid-19 eller att du har haft covid-19 men av någon anledning inte har mätbara nivåer av antikroppar. Läs mer om hur du tolkar ditt provsvar här

Var kan jag testa mig?

Du kan testa dig på våra mottagningar för Covid-19, du kan se dessa om du scrollar ner till Covid-19 provtagning här.

Covid-19 test när du har symptom?

Vi hjälper även till med tester om du har symtom och misstänker att du just nu har covid-19. Då används ett så kallat PCR-test som visar om det finns SARS-CoV-2 i kroppen just nu. Dessa sker ej på våra mottagningar utan testet skickas till din folkbokföringsadress med instruktion för självprovtagning. När du gör ett av dessa tester får du ditt provsvar via 1177 efter genomfört hemtest.

Senast uppdaterad: 2021-04-28
Redaktör: Ewa Lundborg
Granskare: Seika Lee
  • Öppet dygnet runt
  • 365 dagar om året
  • Direkt i mobilen
Skriv in ditt mobilnummer här så skickar vi nedladdningslänk till din mobil! Supersmidigt.
Ange telefonnummer
Kontrollera telefonnummer och försök igen.
Vi samarbetar med