Covid19 – Testning för reseintyg och friskintyg

Om du ska resa utomlands och behöver ett medicinskt intyg för resa kan du vända dig till oss. Vi hjälper dig då att utföra ett PCR test för intyg att du inte har covid-19, så kallat reseintyg eller friskintyg. Våra tester har hög kvalitet och uppfyller Folkhälsomyndighetens krav. BankID krävs för att tillhandahålla intyget. 

  • Drop in - ingen tidsbokning krävs!
  • Pris 1450kr
  • Svar digitalt till dig
  • Garanterat svar inom 48 timmar
  • Du måste vara symtomfri för att testa dig
  • Signerade och stämplade av legitimerad läkare

Friskintyg inför resa

Många länder har infört krav på att de som reser in i landet ska ha med sig ett intyg för att visa att de inte har covid-19, ett så kallat reseintyg eller friskintyg. Andra länder har krav på intyg för att de egna medborgarna ska kunna återvända hem. Reseintyget innebär då att de kan slippa sitta i karantän när de kommer hem. Olika länder har olika regler, och därför bör du läsa på vad som gäller inför din resa. Hos Doktor.se kan du få ett friskintyg/reseintyg inför din resa. Du får då göra ett så kallat PCR-prov som används för att se om du har coronavirus (SARS-CoV-2) i kroppen. Efter att du utfört provet kommer en av våra läkare att utfärda ett intyg åt dig.

Tänk på att du inte kan använda de vanliga tester som vården erbjuder när du behöver ett reseintyg. De testerna gäller enbart för personer med symtom på sjukdom.

Använder ni PCR eller antigen snabbtest?

Det finns olika tester för att påvisa pågående infektion. Vi använder så kallat PCR-test där du själv tar provet genom att föra in en testpinne bak i svalget och i näsan. Vi har valt den metoden för att det i dagsläget ger de säkraste resultaten. När det gäller reseintyg är testning med PCR en fördel eftersom många länder endast godtar negativt PCR-test för inresa. Vi erbjuder därför inte så kallade antigen snabbtester för covid-19.

Hur går det till?

För att utföra själva testet går du till någon av våra provtagningsenheter. Det är drop-in så ingen tidsbokning krävs. Just nu har vi möjlighet att erbjuda testning i Stockholm, Göteborg och Malmö på följande mottagningar:

Doktor.se – Östermalm (Fältöversten)
Karlaplan 13 (vid Hemköp Sabis)
Öppettider vardagar: 10:00 – 20:00
Öppettider lördagar: 10:00 – 18:00
Öppettider söndagar: 11:00 – 17:00

Doktor.se – Mariatorget
Torkel Knutssonsgata 33 (Bredvid Pressbyrån i tunnelbaneöppningen)
Öppettider vardagar: 10:00 – 19:00
Öppettider lördagar: 10:00 – 16:00

Doktor.se – Stockholm City
Drottninggatan 67 (hörnet Olof Palmes gata)

Öppettider vardagar: 10:00 – 19:00
Öppettider lördagar: 10:00 – 16:00

Doktor.se Vasastan/torsplan
Sonja Kovalevskys Gata 3

Öppettider mån, tis, tors, fre: 08:00 – 17:00
Öppettider onsdagar: 10:00 – 19:00
Öppettider lördagar: 10:00 – 16:00

Doktor.se Globen/Blåsut
Sofielundsvägen 31

Öppettider vardagar: 08:00 – 17:00
Öppettider lördagar: 10:00 – 16:00

Doktor.se – Kista
Kistagången 18 (en trappa upp)

Öppettider vardagar: 08:00 – 17:00

Doktor.se – Skärholmen
SKHLM Centrum (Vid food courten)

Öppettider vardagar: 08:00 – 17:00

Göteborg – Doktor.se / Medical – Avenyn
Kristinelundsgatan 13
Öppet för PCR mån-fre, kl 08:00 – 15:00

Malmö – Doktor.se/Medical Triangeln (Ingång från Rådmansgatan)
Rådmansgatan 10
Öppet för PCR mån-fre, kl. 08:00 – 15:00

Du behöver ett svenskt personnummer och en ID-handling för att kunna göra testet. Vissa länder kräver passnummer på sina intyg, medtag därför gärna ditt pass vid provtagning.

Efter att du lämnat prov kommer det skickas på analys för att få svar på om du har coronavirus (SARS-CoV-2) i kroppen. När svaret kommit kommer en av våra läkare att utfärda reseintyg åt dig.

Du kommer få ditt provsvar inom 48 timmar. Du får ett mejl till den mejladress du angivit vid testtillfället. I detta mejl får du information om hur du hämtar hem provsvar och laddar ner ditt intyg. Tänk på att kolla i skräpposten om du inte mottagit ett mejl. Du kan även klicka här för att komma åt ditt intyg.

Våra intyg är på engelska. De är stämplade och underskrivna av läkare, därefter inscannade. Du kommer få en länk för att ladda ner intyget och själv skriva ut det.

För att få tillgång till intyget krävs Mobilt BankID.

Hur kommer jag åt mitt intyg?

För att komma åt ditt intyg klicka här. Inloggning med BankID krävs.

Vad kostar det?

Kostnaden för att få ett reseintyg utfärdat är 1450 kronor och betalas vid provtillfället med kort, vi har inga möjligheter att ta emot kontanter.

Erbjuder ni snabbtest?

Nej, i dagsläget erbjuder vi inte snabbtest.  Det finns olika tester för att påvisa pågående infektion. Vi använder så kallat PCR-test där du själv tar provet genom att föra in en testpinne bak i svalget. Vi har valt den metoden för att det i dagsläget ger de säkraste resultaten. När det gäller reseintyg är testning med PCR en fördel eftersom många länder endast godtar negativt PCR-test för inresa.  Vi erbjuder därför inte så kallade antigen snabbtester för covid-19 då det finns en risk att dessa test ej accepteras i landet du ska resa till.

Covid-19 test när du har symtom?

Vi hjälper även till med tester om du har symtom och misstänker att du just nu har covid-19. När testet tas i syfte att påvisa eller utesluta pågående sjukdom är det avgiftsfritt för alla i Sverige via Doktor.se. Då får du ett provsvar men inte något underskrivet intyg som kan användas vid resa.

Senast uppdaterad: 2021-01-25
Redaktör: Ewa Lundborg - Doktor.se
Granskare: Seika Lee, medicinsk chef - Doktor.se
  • Öppet dygnet runt
  • 365 dagar om året
  • Direkt i mobilen
Skriv in ditt mobilnummer här så skickar vi nedladdningslänk till din mobil! Supersmidigt.
Ange telefonnummer
Kontrollera telefonnummer och försök igen.
Vi samarbetar med