Covid19 – Testning för reseintyg och friskintyg

Om du ska resa utomlands och behöver ett medicinskt intyg för resa kan du vända dig till oss. Vi hjälper dig då att utföra ett PCR test för intyg att du inte har covid-19, så kallat reseintyg eller friskintyg. Våra tester har hög kvalitet och uppfyller Folkhälsomyndighetens krav.

  • Drop in - ingen tidsbokning krävs!
  • Pris 1650kr
  • Svar digitalt till dig
  • Garanterat svar inom 72h (Oftast inom 48h)
  • Signerade och stämplade av legitimerad läkare
  • Du måste vara symtomfri för att testa dig - se annars covid-19 test vid symtom nedan

Friskintyg inför resa

Många länder har infört krav på att de som reser in i landet ska ha med sig ett intyg för att visa att de inte har covid-19, ett så kallat reseintyg eller friskintyg. Andra länder har krav på intyg för att de egna medborgarna ska kunna återvända hem. Reseintyget innebär då att de kan slippa sitta i karantän när de kommer hem. Olika länder har olika regler, och därför bör du läsa på vad som gäller inför din resa. Hos Doktor.se kan du få ett friskintyg/reseintyg inför din resa. Du får då göra ett så kallat PCR-prov som används för att se om du har coronavirus (SARS-CoV-2) i kroppen. Efter att du utfört provet kommer en av våra läkare att utfärda ett intyg åt dig.

Tänk på att du inte kan använda de vanliga tester som vården erbjuder när du behöver ett reseintyg. De testerna gäller enbart för personer med symtom på sjukdom.

Hur går det till?

För att utföra själva testet går du till någon av våra provtagningsenheter. Du behöver inte boka en tid i förväg. Just nu har vi möjlighet att erbjuda testning i Stockholm, Göteborg och Malmö på följande mottagningar:

Doktor.se / Medical – Mariatorget
Torkel Knutssonsgatan 33 (Inne i tunnelbaneuppgången bredvid Pressbyrån)
Öppet för PCR mån-tors, kl 10:00 – 15:00

Doktor.se – Globen/Blåsut
Sofielundsvägen 31
Öppet för PCR Mån-tors 08:00 – 15:00

Namn: Doktor.se – Fältöversten/Karlaplan
Karlaplan 13 (Ligger vid Sabis)
Öppet för PCR Mån-tors 08:00 – 15:00

Doktor.se – Torsplan
Sonja Kovalevskys Gata 3
Öppet för PCR Mån-tors 08:00 – 15:00

Doktor.se / Medical – Avenyn
Kristinelundsgatan 13
Öppet för PCR mån-fre, kl 08:00 – 15:00

Doktor.se/Medical Triangeln (Ingång från Rådmansgatan)
Rådmansgatan 10
Öppet för PCR mån-fre, kl. 08:00 – 15:00

Du behöver ett svenskt personnummer och en ID-handling för att kunna göra testet. Vissa länder kräver passnummer på sina intyg, medtag därför gärna ditt pass vid provtagning.

Efter att du lämnat prov kommer det skickas på analys för att få svar på om du har coronavirus (SARS-CoV-2) i kroppen. När svaret kommit kommer en av våra läkare att utfärda reseintyg åt dig.

Du kommer få ditt provsvar inom 72 timmar. Du får ett sms till det nummer du angivit vid testtillfället. I detta sms får du information om hur du hämtar hem provsvar och laddar ner ditt intyg. Du får även bekräftelse via mejl, tänk på att kolla i skräpposten om du inte mottagit ett mejl.

Våra intyg är på engelska. De är stämplade och underskrivna av läkare, därefter inscannade. Du kommer få en länk för att ladda ner intyget och själv skriva ut det.

Vad kostar det?

Kostnaden för att få ett reseintyg utfärdat är 1650 kronor och betalas vid provtillfället med kort, vi har inga möjligheter att ta emot kontanter.

Covid-19 test när du har symtom?

Vi hjälper även till med tester om du har symtom och misstänker att du just nu har covid-19. När testet tas i syfte att påvisa eller utesluta pågående sjukdom är det avgiftsfritt för alla i Sverige via Doktor.se. Då får du ett provsvar men inte något underskrivet intyg som kan användas vid resa.

Senast uppdaterad: 2020-11-13
Redaktör: Ewa Lundborg - Doktor.se
Granskare: Seika Lee, medicinsk chef - Doktor.se
  • Öppet dygnet runt
  • 365 dagar om året
  • Patientavgift 0 kronor
Skriv in ditt mobilnummer här så skickar vi nedladdningslänk till din mobil! Supersmidigt.
Ange telefonnummer
Kontrollera telefonnummer och försök igen.
Vi samarbetar med