PCR-test samhällsviktig verksamhet

Från och med 30 Juni 2021 så sker inte längre någon testning av personer inom samhällsviktig verksamhet på uppdrag av Region Stockholm. Du hänvisas istället till vårdens vanliga kontaktvägar för covid-19 testning.

På uppdrag av Region Stockholm utför Doktor.se PCR-tester på de personer som ingår i Priogrupp 3. För mer information om vilka medarbetare som omfattas i priogrupp 3 klicka här. Du som arbetsgivare hänvisar dina medarbetare till Doktor.se-appen där de enkelt beställer testet hem till sin dörr. Den anställde beställer enkelt ett test genom att klicka på knappen nedan.

Det är mycket viktigt att du har koll på din mobiltelefon den dag testet ska levereras. Du blir notifierad via sms innan lämning och hämtning av test.

  • På uppdrag av Region Stockholm
  • Beställning av hemtest innan 20.00 levereras nästkommande dag (måndag-lördag)
  • Provsvar inom två helgfria vardagar
  • Avgiftsfritt för personer i priogrupp 3

 

PCR-test - om du misstänker att du just nu har covid-19

När du har symtom som kan bero på en pågående infektion kan du testa om det är covid-19 du drabbats av. Då används ett så kallat PCR-test som visar om det finns coronavirus (SARS-CoV-2) i kroppen. PCR-testet budas hem till dig med en instruktion för självprovtagning.

Om du får ett positivt svar betyder det att du har virus i kroppen och att du är, eller nyligen har varit, smittad med corona (SARS-CoV-2). Om du får ett negativt svar betyder det att du sannolikt inte har en pågående covid-19-infektion. För mer information klicka här.

Vad kostar det?

0kr för dig inom priogrupp 3.

Hur gör jag för att bli testad?

Du loggar in på Doktor.se med Mobilt BankID, därefter väljer du testning för Covid-19 och sedan klickar du på ”Jag vill testa mig för Covid-19”, sen kommer du få ett antal frågor som säkerställer att du är berättigad test för priogrupp tre. För beställningar av hemtestning innan 20.00 levereras testet nästkommande dag (måndag-lördag, ingen leverans på söndagar). Du får svar digitalt inom 48h.

Testet är personligt och kan inte användas av någon annan än den person som beställt testet.

Vi levererar test till dig som bor i Region Stockholm med vägförbindelse (inkl. bilfärja). Bor du utan vägförbindelse hänvisar vi dig till att du tar kontakt med din vårdcentral eller beställa test via 1177. Om du skulle bli sjuk igen har du möjlighet att beställa ett nytt test efter 14 dagar.

Hur gör jag för att få mitt provsvar?

Du kommer få ett sms är ditt provsvar finns tillgängligt via DirektTest.se.

Vad ska jag göra om jag inte hittar något provsvar?

Om du inte fått ett provsvar efter 48h från provtagning, logga in i Doktor.se appen och välj kategorin: ”Hämta provsvar” så hjälper vid dig.

Vad gör jag om mitt prov är "ej bedömbart"?

Om du får ett provsvar som är ej bedömbart, logga in i Doktor.se appen och välj kategorin: ”Hämta provsvar” så hjälper vid dig.

Senast uppdaterad: 2021-06-30
Redaktör: Ewa Lundborg, Doktor.se
Granskare: Seika Lee, Medicinsk Chef - Doktor.se