PCR-test samhällsviktig verksamhet

På uppdrag av Region Stockholm utför Doktor.se PCR-tester på de personer som ingår i Priogrupp 3. För mer information om vilka medarbetare som omfattas i priogrupp 3 klicka här. Du som arbetsgivare hänvisar dina medarbetare till Doktor.se-appen där de enkelt beställer testet hem till sin dörr. Den anställde beställer enkelt ett test genom att klicka på knappen nedan.

För mer information om hur du beställer testet läs under ”Hur gör jag för att bli testad?”

Vi kan enbart leverera test till de som bor inom Region Stockholm med vägförbindelse (inkl. bilfärja). Bor du utan vägförbindelse hänvisar vi dig att ta kontakt med din vårdcentral eller beställa test via 1177. Vi har just nu en begränsad kapacitet på labb, men jobbar löpande på att öka testningen.

Du kan enbart beställa ett test i månaden.

  • På uppdrag av Region Stockholm
  • Test levereras nästkommande dag för beställningar måndag till fredag
  • Provsvar inom två helgfria vardagar
  • Avgiftsfritt för personer i priogrupp 3

PCR-test - om du misstänker att du just nu har covid-19

När du har symtom som kan bero på en pågående infektion kan du testa om det är covid-19 du drabbats av. Då används ett så kallat PCR-test som visar om det finns coronavirus (SARS-CoV-2) i kroppen. PCR-testet budas hem till dig med en instruktion för självprovtagning.

Om du får ett positivt svar betyder det att du har virus i kroppen och att du är, eller nyligen har varit, smittad med corona (SARS-CoV-2). Om du får ett negativt svar betyder det att du sannolikt inte har en pågående covid-19-infektion. För mer information klicka här.

Vad kostar det?

0kr för dig inom priogrupp 3.

Hur gör jag för att bli testad?

Du loggar in på Doktor.se med Mobilt BankID, därefter väljer du testning för Covid-19 och sedan klickar du på ”Jag vill testa mig för Covid-19”, sen kommer du få ett antal frågor som säkerställer att du är berättigad test för priogrupp tre. Dagen efter kommer test hem till dig med bud, testet hämtas senare samma dag och svar lämnas digitalt till dig inom 48h från provtagning.

Testet är personligt och kan inte användas av någon annan än den person som beställt testet.

Hur gör jag för att få mitt provsvar?

Du kommer få ett sms är ditt provsvar finns tillgängligt via DirektTest.se.

Vad ska jag göra om jag inte hittar något provsvar?

Om du inte fått ett provsvar efter 48h från provtagning, logga in i Doktor.se appen och välj kategorin: ”Hämta provsvar” så hjälper vid dig.

Senast uppdaterad: 2020-11-17
Redaktör: Ewa Lundborg, Doktor.se
Granskare: Seika Lee, Medicinsk Chef - Doktor.se