Psykolog online

Doktor.se erbjuder behandling hos psykolog vid olika former av psykisk ohälsa. Hos oss kan du få tid inom ett dygn, och regelbunden kontakt med samma psykolog vid varje behandlingstillfälle. Du får hjälp online genom videosamtal via mobil eller dator.

Hur söker jag vård hos psykolog via Doktor.se?

Gå in i vår app Doktor.se och svara på de frågor som kommer upp i chatten. Därefter görs en första bedömning, och sedan får du hjälp att boka tid hos våra psykologer. Du får en tid inom ett dygn, eller vid senare tillfälle om det passar dig bättre.

Vad kostar det?

Avgiften för dig som patient är 100 kronor överallt utom i Skåne och Stockholm, där är avgiften 200 kronor respektive 250 kronor. Högkostnadsskydd gäller.

Se pristabell här.

Hur lång är en behandling?

Ungefär en halvtimme.

Vilka problem kan ni hjälpa till med?

Vi gör en bedömning från fall till fall, så det bästa är att du kontaktar oss via appen och berättar vad du vill ha hjälp med. Vi kan också hjälpa dig att komma i kontakt med en annan vårdgivare om vi bedömer att det är bättre. 

Vi hjälper till vid psykisk ohälsa av många orsaker, såsom stress, utmattningssyndrom, ångest, stark oro, fobier, hälsoångest (hypokondri), depression, sorgereaktioner, alkoholberoende, relationssvårigheter för att nämna några exempel.

Kan jag få träffa samma psykolog varje gång?

Ja. Du kan också byta om det passar dig bättre. Vi försöker också matcha så att du får komma till den av våra psykologer som har mest erfarenhet av den problematik det handlar om.

Vilken form av psykologisk behandling använder ni på Doktor.se?

Valet av behandling sker i samråd mellan patienten och den behandlande psykologen så att man är överens. Men generellt sett använder Doktor.se framför allt KBT-behandling eftersom det är bevisat effektivt och rekommenderas av Socialstyrelsen. Stödsamtal är också vanligt. 

Läs mer om psykologisk behandling hos Doktor.se här

Senast uppdaterad: 2022-03-31
Redaktör: Ewa Lundborg - Doktor.se
Granskare: Jesper Grahn, leg psykolog - Doktor.se
  • Öppet dygnet runt
  • 365 dagar om året
  • Direkt i mobilen
Skriv in ditt mobilnummer här så skickar vi nedladdningslänk till din mobil! Supersmidigt.
Ange telefonnummer
Kontrollera telefonnummer och försök igen.
Vi samarbetar med