Snabbtest antigen covid-19 utan intyg

Vi erbjuder antigen snabbtest för dig som inte har några symtom på covid-19. Testet kostar 450 kronor och kan tas på våra mottagningar för covid-19 testning (se nedan).

Testet ger ett resultat på 15 minuter och har en specificitet på 99,8% samt en sensitivitet på 91,4%.

Testet är för dig som är frisk och inte har några symtom på covid-19 och gäller ej som reseintyg. Om du har symtom på covid-19 kan du istället beställa ett test hemtest via Doktor.se appen. Vi erbjuder även tester för reseintyg som du kan läsa om här. 

  • Endast för dig utan symtom
  • Svar på 15 minuter
  • Drop in, ingen tidsbokning krävs

Vem kan ta testet?

Testet kan tas från 6 års ålder, om någon som är under 16 år ska ta testet måste målsman närvara.

Hur går det till?

Testet tas genom att föra in en testpinne bak i näsan. Det tar cirka 15 minuter att få svar på testet, vilket gör att du ofta är helt färdig på under 20 minuter. Du får ditt svar på papper men pappret kan inte användas för intyg då det saknar personuppgifter.
Provsvaret går ej att ses digitalt, tex kommer provsvaret ej att synas på 1177.se

Vad kostar det?

Kostnaden för antigen snabbtest är 450 kronor.

Erbjuder ni antigentest till företag?

Vi erbjuder antigentest tillsammans med vår samarbetspartner Medical. Fyll i vårt formulär här om du är en arbetsgivare som vill testa arbetsplatsen.

Covid-19 test när du har symtom?

Vi hjälper även till med tester om du har symtom och misstänker att du just nu har covid-19. Dessa sker ej på våra mottagningar utan testet tas i hemmet för att påvisa eller utesluta pågående sjukdom. När du gör ett av dessa tester får du ditt provsvar via 1177 efter genomfört hemtest.

Vad är ett antigen snabbtest?

Ett antigentest visar om du har en pågående infektion av Covid-19. Vi erbjuder antigen snabbtester till dig som av någon anledning vill säkerställa att du inte har en pågående infektion.

Har du symtom på covid-19 ska du ta ett PCR, test och det kan du boka via Doktor.se här.

Vi använder oss av Panbio™ COVID-19 Ag Rapid Test Device. Testet är sedan den 2 oktober 2020 med på WHO:s lista av rekommenderade antigentester.

Var kan jag testa mig?

Se öppettider och adresser under mottagningar för Covid-19 provtagning. För att komma till sidan klicka här och scrolla ner till Covid-19 Mottagningar.

 

Senast uppdaterad: 2021-04-28
Redaktör:
Granskare:
  • Öppet dygnet runt
  • 365 dagar om året
  • Direkt i mobilen
Skriv in ditt mobilnummer här så skickar vi nedladdningslänk till din mobil! Supersmidigt.
Ange telefonnummer
Kontrollera telefonnummer och försök igen.
Vi samarbetar med