Barnmorskemottagning

Hos oss möter du barnmorskor med lång erfarenhet som lär känna dig och dina önskemål. Vi vill anpassa oss efter dina behov. Ring 09-706 68 99 så så blir du uppringd.

Vid akut/sen avbokning – ring receptionen 09-706 68 90.

Mödrahälsovård

När du upptäcker att du är gravid, kontakta oss så snart som möjligt och boka en tid för ett hälsosamtal med fokus på livsstil.

Vi vet att kontinuitet är viktigt och eftersträvar att du ska få träffa samma barnmorska under hela din graviditet.

Vi följer det nationella basprogrammet för gravida samt erbjuder individanpassade besök efter behov.

Vi har ett nära samarbete med specialistmödravården på kvinnokliniken, allmänläkare, sjukgymnast, samt barnhälsovården. Vi har en mödra-/barnhälsovårds-psykolog knuten till vår verksamhet.

Vi erbjuder även barnmorskebesök och föräldragrupper på kvällstid.

Obs! Vid graviditet, ladda ner formuläret här, fyll i hälsodeklarationen med mera och ta med när vi träffas.

Preventivmedelsrådgivning

Kontakta oss om du är i behov av preventivmedel, så kan vi tillsammans hitta det preventivmedel som passar just dig bäst.

Gynekologiska cellprovskontroller

Alla kvinnor som är mellan 23 och 50 år får en kallelse till cellprovtagning vart tredje år. Därefter får du en kallelse vart femte eller sjunde år när du är mellan 50 och 70 år.

Träning under graviditet

All forskning har visat att de flesta med en normal graviditet mår bra av fysisk aktivitet både före och efter förlossningen. Kvinnan mår bättre och blir väl förberedd inför förlossningen. Det finns även tecken på att det finns positiva effekter för barnet.

Vi erbjuder Magplasket för gravida. Härlig vattenträning i varmvattenbassängen på sjukhuset. Innehåller andnings- och avslappningsövningar, förlossnings-förberedande teman. Passar även dig som har besvär från rygg och fogar. Passande start för dig som är gravid runt v. 28-32. Ny grupp startar varannan månad, begränsat antal platser. Tala med din barnmorska.

Sexuellt överförbara sjukdomar

Kontakta oss om du vill testa dig för sexuellt överförbar sjukdom. Provtagning och behandling är kostnadsfritt.
Läs mer här.

Du kan även beställa ett gratis klamydiatest här och ta provet hemma. I provet ingår även gonorrétest.

Föräldragrupp - webbaserat föräldrastöd

Mödra-/barnhälsovården kommer nu att erbjuda webbaserat föräldrastöd och information till blivande föräldrar som väntar barn i juni – september 2022. Vi träffas via Zoom fyra tisdagar kl. 16:00-17:00 med start 10/5.

Vill du delta i gruppen? Skicka ett mail till barbro.grape.nutti@gvhc.se, uppge namn och mailadress, så kommer en länk till föräldragruppen via mail. Hoppas att vi ses!

Vi erbjuder Magplasket för gravida.

Härlig vattenträning i varmvattenbassängen på sjukhuset. Innehåller andnings- och avslappningsövningar, förlossningsförberedande teman. Passar även dig som har besvär från rygg och fogar. Passande start för dig som är gravid runt v. 27-32. Ny grupp startar onsdag 28/9 kl 15:30.

Anmäl dig till mariann.backman@gvhc.se.