BVC Mirum

Barnavårdscentralen Mirum ansvarar för kontroller av nyfödda och yngre barns hälsa (0-5 år) och ger råd samt stöd om allt som rör barnets utveckling enligt barnhälsovårdsprogrammet. Vi följer barnets utveckling tillsammans med er föräldrar fram till skolstart och därefter överlämnas barnen till skolsköterskan råd och stöd i ert föräldraskap. Alla besök hos oss är kostnadsfria.

Öppettider och kontaktinformation

Dinka Pasic, distriktssköterska.
Telefonnr: 011-496 11 08
Telefontider:
Mottagningstider: 08.00-16.00 varje vardag

Specialutbildad personal

Vi som arbetar på BVC är specialistutbildade barnsjuksköterskor eller distriktssköterskor. Vi samarbetar med distriktsläkare som ni träffar i samband med ert barns hälsokontroller vid vissa nyckelåldrar.

Hembesök

Vi erbjuder alla nyblivna föräldrar hembesök som första kontakt när ni kommit hem med ert nyfödda barn. Men hembesök erbjuds även till alla 8 månaders barn enligt barnhälsovårdsprogrammet.

Samarbete

Vi samarbetar också med barnkliniken, barnhälsovårdspsykologer, logopeder, socialtjänsten, förskolor, hörselvården, ögonkliniken, öppna förskolan Myran i Navestad m.fl. Till oss kan ni också vända er när ni har frågor kring t.ex. amning/uppfödning, sömn, rådgivning vid sjukdom mm.

Sjuka barn

Om ditt barn blir sjukt får ni gärna ringa oss på BVC för rådgivning, men omhändertagande av sjuka barn hänvisar vi på grund av smittorisk till vårdcentralen.

Välkommen

Välkommen att kontakta oss på BVC Mirum när du/ni har kommit hem med ett nyfött barn/adoptivbarn, är nyinflyttad eller vill komma med ditt barn till BVC Mirum. Till oss kan ni även vända er för att samtala om funderingar eller dela med er om glädjeämnen som ni upplever med ert barn.

Vi samarbetar med