Tillbaka till Doktor.se

Vårdcentral

Örestadsklinikens vårdcentral är en privat vårdcentral som ingår i Region Skånes hälsoval.
Hos oss får du hjälp av läkare med specialistkompetens inom allmänmedicin eller av legitimerad läkare som gör sin specialisttjänstgöring hos oss för att bli specialister inom allmänmedicin (de har alltid tillgång till handledare).

Du har även möjlighet att träffa annan vårdpersonal med särskild kompetens såsom kostrådgivning, såromläggning, minnesutredning och hjälp med inkontinensskydd.

Vi har särskilda mottagningar för dig som har diagnosticerad diabetes eller astma/kol, där dina värden följs upp och där du kan få stöd och råd att hantera din sjukdom.

Vi gör blodtryckskontroller men endast om det finns en läkarordination.

Kontakt

För tidsbokning gällande nytillkomna besvär är det ofta fördelaktigt att gå via vår sjuksköterskerådgivning. De har möjlighet att göra en bedömning för rätt vårdnivå för din åkomma. Det kan exempelvis vara fördelaktigt att i första hand träffa en fysioterapeut eller kiropraktor vid ortopedmedicinska bedömningar.
Ring på telefonnummer 040-163200, knappval 2. Här gör du knappval för avbokning, rådgivning, tidsbokning eller receptförnyelse.

Om du är i behov av läkartid vid akut sjukdom har vi varje dag akutmottagning för de patienter som via tidsbokning/rådgivningstelefon fått en sjuksköterskebedömning att behov finns. Tänk på att det kan uppstå väntetider då vi försöker hjälpa så många som möjligt och då det kan vara svårt att bedöma tidsåtgång.

Blir du akut sjuk kan du när som helst ringa för att avboka din tid (dock ej de tider växeln är vidarekopplad till Kväll- och helgmottagningen – vardagar 16:30-21:00, lördag/söndag/helgdag 9:15-21:00). Följ instruktioner och glöm inte att tydligt lämna namn, personnummer, tiden du vill avboka samt anledningen till avbokningen.

Observera att vi inte har drop-in till läkare, utan alla besökstider är tidsbokade. Det går inte heller att boka läkartid i receptionen på vårdcentralen.

  • Öppet dygnet runt
  • 365 dagar om året
  • Direkt i mobilen
Skriv in ditt mobilnummer här så skickar vi nedladdningslänk till din mobil! Supersmidigt.
Ange telefonnummer
Kontrollera telefonnummer och försök igen.
Vi samarbetar med