Tillbaka till Doktor.se

Välkommen till oss på Vlg Företagshälsovård

Ett aktivt hälso- och arbetsmiljöarbete är grunden för att skapa hållbara arbetsplatser.

Då pandemin fortsätter ställs fortsatt krav och utmaningar på både medarbetare och chefer att bibehålla fokus, ork och energi, skapa goda ergonomiska miljöer, tänka nytt, göra riskbedömningar och leda sig och själv och sin medarbetare.

På Vlg Företagshälsovård fortsätter vi att vara ett stöd för er företag såväl chefer, medarbetare som arbetsgrupper genom att leverera de tjänster som vi brukar, men också tänka nytt i form av digitala lösningar inom individärenden och utbildningar inom hälsa och arbetsmiljö.

NYHETER

 • MIMY – Balansprogrammet online, ”effektivt verktyg för stresshantering och daglig återhämtning”, innehållande 50 min yoga och mindfulness via MIMY Balansinstitutet. Läs mer här Balansprogrammet.
 • 8 spännande digitala utbildningar med inspiration och kunskap och verktyg inom stress, oro, ergonomi, arbetsglädje. Läs mer här Digitala föreläsningar
 • Individuell ergonomisk rådgivning via video.
  Fler och fler hör av sig med problem efter många timmars kontorsjobb i soffa och vid köksbordet. Med en individuell genomgång får du många tips och lösningar som passar just dig. Här får du tips vid hemarbete för att bibehålla disciplin, effektivitet och ha en bra arbetsdag med god ergonomi.
  Läs mer här: Tips vid distansarbete , Aktiv paus i arbetet med gummibandsträning
 • Stress- och sömnanalys, en digital hälsoanalys med 72 timmars hjärtmätning. Resultat, analys och coachning sker via telefon/ video. Inget besök behövs. Läs här för mer information Stress- och sömnanalys

Övriga tjänster se hemsidan

Hör av er till oss med era behov, tillsammans hjälps vi åt att hitta bra lösningar och bibehåller god hälsa och arbetsmiljö.

 • Rutiner på Vlg:

Vi på Vlg följer allmänna rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regeringen. Vår utgångspunkt är att man är välkommen till oss så länge man är fri från symptom kopplade till förkylning, influensa eller Corona. Är du osäker kan du alltid ringa på vår telefontid och få rådgivning. Vi har strikta regler om att de som arbetar hos oss ska vara friska. Besök för bedömning samt hälsoundersökningar pågår som vanligt hos oss. För större företag kan vi erbjuda att komma ut och genomföra hälsoundersökning på plats i framtiden om det underlättar för er som företag.

På möten där det ej är nödvändigt att vi ses fysiskt erbjuder vi nu telefonmöten eller digitala möten. Exempel på sådana möten är:

 • Psykolog-/psykoterapeutsamtal
 • Återbesök till företagsläkare vid hälsoundersökning
 • Rehabsamtal
 • Kundbesök
 • Besök för bedömning vid symptom
 • Utbildningar/webbinarium i hälsa och arbetsmiljö

Bra länkar att ha koll på 

Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten har god koll på händelseutvecklingen gällande Corona i Sverige och arbetar med att förebygga smittspridning i samhället. På deras hemsida finns allmän information om rådande läge och rekommendationer (tryck på Ctrl och på länken samtidigt)

Folkhälsomyndigheten – Covid-19 

Arbetsmiljöverket

Som arbetsgivare har du ett arbetsmiljöansvar för dina medarbetare oavsett var dina medarbetare arbetar. På Arbetsmiljöverkets hemsida finner ni vanliga frågor och svar kring skyldigheter och riktlinjer samt hur ert SAM (systematiska arbetsmiljöarbete) anpassas till Coronaviruset.

Arbetsmiljöverket – Coronaviruset

Försäkringskassan

På Försäkringskassans hemsida kan du hålla koll på uppdaterade riktlinjer om karensdag, sjukpenning, ersättning för vab etc.

Försäkringskassan – Coronaviruset

 • Öppet dygnet runt
 • 365 dagar om året
 • Direkt i mobilen
Skriv in ditt mobilnummer här så skickar vi nedladdningslänk till din mobil! Supersmidigt.
Ange telefonnummer
Kontrollera telefonnummer och försök igen.