Tillbaka till Doktor.se

Vaccinationsmottagning

Tidsbokning

För att minska din väntetid kan du tidsboka ditt besök, Klicka här.

Om och avbokning sker via samma länk som vid bokning.

Drop-in

Drop-in för vaccination alla helgfria vardagar året om, kl 08:00-12:00, 13:30-16:00.

För ett säkert och tryggt vaccinationsbesök ska du inte komma hit när du är förkyld eller har ont i halsen.

Vi erbjuder ett brett utbud av vaccin

Grundskydd

Stelkramp, difteri, kikhosta och polio tillhör det vi kallar grundskydd. De doser du fått som barn har du skydd av upp till 30-års ålder då du bör fylla på för att ha ett fortsatt gott skydd. Påfyllnad av grundskyddet rekommenderas med 20 års intervall. Om man är gravid kan man passa på att vaccinera sig för att på så vis skydda sitt barn mot kikhosta innan barnet får sin första dos vaccin.

Influensa

I november brukar årets nya influensavaccin finnas tillgängligt. Vi vaccinerar både privatpersoner och företag.

Vi deltar i landstingets årliga influensakampanj så att du som tillhör en riskgrupp, är gravid eller har fyllt 65 år får vaccinera dig kostnadsfritt.

Pneumokocker

Vaccin mot pneumokocker och lunginflammation är mest aktuellt för dig som är 50+ eller tillhör en riskgrupp. Det finns 2 olika pneumokockvacciner som skyddar mot flera typer av pneumokocker som kan orsaka bland annat lunginflammation. Den ena typen av pneumokockvaccin är kostnadsfri när du fyllt 65 år. Bästa skydd mot pneumokocker har du om du tagit båda dessa vacciner. Läs mer här.

Vattkoppor

Vaccin mot vattkoppor kan ges till både barn och vuxna. Vattkoppor är en vanlig och mycket smittsam infektionssjukdom med symtom som feber, kliande utslag och vätskefyllda blåsor. Sjukdomen är oftast inte farlig, men symtomen kan bli besvärligare ju äldre man är. Vattkoppor kan leda till följdsjukdomar och för personer med nedsatt immunförsvar kan vattkoppor vara en mycket allvarlig sjukdom.

Bältros

Bältros är en infektionssjukdom som orsakas av samma virus som vattkoppor. Vanliga symtom är smärta och blåsor på huden, som ofta sitter som ett bälte på ena sidan av kroppen. Du kan ha ont under lång tid. Du kan bara få bältros om du tidigare har haft vattkoppor.

Vaccin mot bältros kan rekommenderas för dig som fyllt 50 år då risken för bältros ökar med stigande ålder.

TBE

TBE-fästingburen hjärninflammation, har fått allt större spridning över större delar av Sverige. Glöm inte att vaccinera dig i god tid för att få ett fullgott skydd inför sommaren. Du kan påbörja vaccinationen när som helst på året.

Alla är välkomna att vaccinera sig på Väsby läkargrupp. För vaccination behöver man inte vara listad på vårdcentralen.

Läs mer här

HPV-virus

Gardasil 9 är ett vaccin mot HPV-virus som kan orsaka bland annat livmoderhalscancer och, men det är mer ovanligt, cancer i mun, hals, ändtarmsöppning, slida och på penis. Flickor födda 1999 och senare har erbjudits/erbjuds vaccin i skolan. Nu får även pojkar födda 2009 och senare HPV-vaccin via skolhälsovården. För dig som är över 15 år och inte är vaccinerad ges tre injektioner inom ca. 6 månader. Är man under 15 år vid första vaccinationstillfället räcker det med 2 doser.

Läs mer här

MPR-vaccin

Mässling, påssjuka och röda hund är tre sjukdomar som orsakas av virus. MPR-vaccin kan rekommenderas till barn som ska ut och resa tidigt i livet och till vuxna som är födda 1960-1980 och som inte haft mässling, då de oftast inte fått 2 doser vaccin.

Du kan läsa mer om innehållet i vacciner och tillverknings-processen hos Läkemedelsverket.

Resevaccination

Läs mer här

  • Öppet dygnet runt
  • 365 dagar om året
  • Direkt i mobilen
Skriv in ditt mobilnummer här så skickar vi nedladdningslänk till din mobil! Supersmidigt.
Ange telefonnummer
Kontrollera telefonnummer och försök igen.