Vår historia

2016
Bolaget grundades i april 2016. 

2017
Den digitala applikationen för hälso- och sjukvård, Doktor.se, lanserades i september 2017. Bolaget investerade stort för att etablera Doktor.se på den svenska hälso- och sjukvårdsmarknaden. Under 2017 förvärvade koncernen två primärvårdskliniker, Centrumkliniken i Uppsala och Vingåkers Vårdcentral, som gjorde det möjligt för bolaget att kombinera digital hälso- och sjukvård med fysisk vård i en integrerad lösning.

2018
Bolagets mobilapplikation, Doktor.se, växte snabbt under 2018. I oktober 2018 är mobilapplikationen den mest nedladdade applikationen i sjukvårdsavsnittet i Apple App Store samt på Google Play. Totalt genomfördes 93 000 konsultationer under 2018 via mobilapplikationen. I slutet av året var 109 000 personer registrerade som användare och mobilapplikationen hade nästan 300 000 nedladdningar sedan lanseringen. Bolaget genomförde en riktad nyemission om cirka 120 MSEK genom emission av nya aktier till bland annat det finska börsnoterade bolaget Oriola Oy.

2019
Doktor.se förvärvade ytterligare en primärvårdsklinik, Örestadsklinikens vårdcentral i Malmö. Doktor.se utökade sin verksamhetsmodell till att omfatta plattformen genom att ingå ett avtal med Anicura som gjorde att de kunde erbjuda digitala konsultationer till sina kunder genom plattformen licensierad av Doktor.se. Doktor.se genomförde en riktad nyemission om cirka 100 MSEK med flera investerare, däribland Bonnier Ventures AB. Koncernens interna kvalitetsledningssystem certifierades enligt ISO 9000:2015.

2020
Doktor.se upplevde en stark tillväxt under 2020, verksamheten växte organiskt och fem förvärv av primärkliniker i olika geografiska områden i Sverige genomfördes. Doktor.se bistod regionerna i Sverige, via sin mobilapp, i arbetet med antikropps- och PCR-tester till följd av Covid-19-pandemin. Vidare tecknade Doktor.se ett licensavtal med Vibe Saúde, vilket gjorde det möjligt för bolaget att erbjuda digital hälso- och sjukvård i Brasilien via Doktor.ses plattform. Plattformspartnern Anicura expanderade sin digitala tjänst till Norge och Danmark med hjälp av Doktor.ses plattform. För att ytterligare expandera verksamheten genomförde Doktor.se en riktad nyemission om cirka 500 MSEK.

2021
Bolaget stärkte sitt geografiska fotavtryck i Europa genom utökning av verksamheten till Tyskland. Bolaget förvärvade Medical Vaccin Norden AB, en stor leverantörer av vaccinationer mot fästingburen encefalit i Sverige. Under året tecknades avtal om förvärv av ytterligare sju vårdcentraler i Sverige. Bolaget öppnade vårdcentralen Doktor.se Norra Djurgårdsstaden. Under året började Doktor.se erbjuda Covid-19-vaccinationstjänster på sina kliniker och under separata avtal med flera regioner. Bolaget tecknade ett samarbetsavtal med Philips BioTel för att ge patienter tillgång till hjärtövervakningsdiagnostiktjänster. Bolagets plattformspartner Proximus lanserade Doktr.be och började erbjuda hälso- och sjukvård i Belgien genom licensiering av Doktor.ses plattform. Doktor.ses mobilapplikation uppnådde en ny milstolpe genom att överskrida en miljon registrerade användare. Bolaget säkrade cirka 750 MSEK i en nyemission riktad till flera investerare, däribland Tencent.

  • Öppet alla dagar i veckan
  • 365 dagar om året
  • Direkt i mobilen
Skriv in ditt mobilnummer här så skickar vi nedladdningslänk till din mobil! Supersmidigt.
Ange telefonnummer
Kontrollera telefonnummer och försök igen.
Vi samarbetar med