Till startsidan
Doktor.se

Fridhemsplans Vårdcentral

Hos oss på Doktor.se Fridhemsplans vårdcentral kan du bli undersökt och få behandling för de flesta sjukdomar och besvär. Vi hjälper dig även med övriga hälsorelaterade frågor. Välkommen till en personlig mottagning med ett stort utbud.

Öppettider

Mån-Fre: 08:00-19:00

Sök vård

Hos oss kan du få hjälp på olika sätt beroende på besvär och hur mycket det brådskar.

Digital vård

Om du behöver förnya recept eller få en bedömning, direkt i mobilen. I appen har vi öppet alla dagar i veckan. Du får oftast hjälp inom 30 minuter.

Lättakut & kvällsmottagning

Om du har enklare besvär och snabbt behöver få behandling på vårdcentralen. Du får oftast en tid samma dag.

Kontakta oss

Om du vill boka tid på vårdcentralen för undersökning, utredning eller remiss med mera. Telefontid: Vardagar 08:00–19:00.


Av-/ombokning

Smidigaste sättet att omboka eller avboka en tid med din vårdcentral är via 1177. För att avboka eller omboka din tid hos lättakuten så gör du det enklast via Lättakutens bokningslänk. Om du har digitala vårdbesök, kan du enkelt hantera dem i appen.

Vårt utbud

På Fridhemsplans vårdcentral har vi ett brett utbud av sedvanliga tjänster inom primärvården, bla erbjuder vi:

Välj oss som din vårdcentral

Vi på Fridhemsplans Vårdcentral hälsar dig varmt välkommen att lista dig hos oss. När du väljer oss som din vårdcentral kan vi ge dig en ökad kontinuitet och trygghet i din vård, genom livets alla faser. Du listar dig enkelt med mobilt bank-id.

Aktuellt

Pollenallergi

Om du har besvär av din allergi trots att du provat receptfria läkemedel kan du vända dig till Doktor.se-appen och få snabb hjälp via chatt, video eller röstsamtal! • Om du känner igen dina symtom och behöver snabb hjälp med recept räcker det med att svara på några medicinska frågor. Då får du hjälp direkt i appen via kategori allergi/pollen • Om du har nya symtom och behöver rådgivning kan du få hjälp direkt i appen via videosamtal med våra sjuksköterskor och läkare.

Vårdos Covid-19 vaccin!

Nu har det kommit nya rekommendationer för covid-19 vaccinationer för våren 2024! För personer 80 år eller äldre rekommenderar Folkhälsomyndigheten en påfyllnadsdos mot covid-19 i vår, om det gått minst 3 månader efter den senaste dosen covid-19-vaccin. För personer som är 65–79 år rekommenderar Folkhälsomyndigheten ENDAST de som har dagliga omsorgsinsatser från till exempel hemtjänst, SÄBO/korttidsboende eller motsvarande att ta en påfyllnadsdos mot covid-19 i vår, om det gått minst 3 månader efter den senaste dosen covid-19-vaccin. OBS att detta ej gäller de som enbart har leverans av matlådor, städ eller trygghetslarm, samt ej övriga i åldersgruppen 65-79 år, som inte har ovan nämnda insatser. Om du tillhör de beskrivna rekommenderade grupperna är du välkommen till är du välkommen att kontakta oss på 08-12133500 för att boka tid för din vaccindos! Välkomna!

Äldremottagning

Nu öppnar vi upp nya tider till vår äldremottagning för 75+ invånare som är listade hos oss på Doktor.se Fridhemsplans Vårdcentral! Exempel på vad du kan få hjälp med på äldremottagningen: • Telefonrådgivning hos sjuksköterska • Genomgång av dina mediciner • Individuell vårdplanering • Minnesutredning • Samtal om levnadsvanor Telefontider direktlinje utan knappval: Vardagar mellan klockan 16.00-17.00. Distriktssköterska eller sjuksköterska svarar direkt under denna tid.

Kvällsmottagning

Nu har vi även Kvällsmottagning! På vardagar har vår Lättakut öppen till kl 19.00 för våra listade patienter! Om du har enklare besvär och snabbt behöver få behandling på vårdcentralen.

Patientavgift

Besöket är kostnadsfritt om du har frikort, är under 18 eller om du är över 84 år.

Om du har frågor gällande en faktura så kontakta Visma i första hand för hjälp, då de hanterar alla fakturor och därmed bäst kan besvara dina frågor. Du kan kontakta dem via nummer 0771-23 24 00 eller www.mittarende.se. Kontaktuppgifter till Visma finns även på din faktura.

Hitta hit

Drottningholmsvägen 5, 
112 42 Stockholm