Doktor.se

5 tips på hur du ska träna i värmen

20 Juli, 2020 ・ 2 min
Medicinskt granskad

Att genomföra löprundan i gassande sol är inte alltid det lättaste. Här kommer ett gäng tips som garanterat gör sommarträningen lite enklare.

Välj rätt träningskläder
Var noga med att täcka de kroppsdelar som tar mest stryk av solen, som hjässa, axlar och ansikte. Tänk på att välja kläder som andas och är svala, allra helst i någon stark färg som bättre skyddar mot uv-strålarna. Vissa träningskläder har till och med inbyggt uv-skydd.

Blöt ner dig
Även om du helst vill springa ditt vanliga varv kanske det inte är helt optimalt under sommaren när solen steker. Våga prova en ny träningsform! Varför inte träna i vatten? Simma intervaller eller bestäm dig för att simma en specifik sträcka eller utmana dig att simma snabbt på tid. Det är roligare än du tror!

Satsa på morgonträning
Under sommarmånaderna är det som svalast på morgonen. Så se till att gå upp tidigt för att fånga de bästa timmarna att träna på.

Prisa regnet
Kasta dig ut och kör ett hårt pass så fort du börjar se sommarregnet falla. Det spelar ju ingen roll att du blir blöt, det blir du ju av svetten ändå!

Vatten och salt
Glöm inte att få i dig vätska under träningen. Solen torkar ut dig och det är lätt att få solsting och ont i huvudet när du anstränger kroppen i värmen. De höga temperaturerna gör också att du svettas mer och salter försvinner från din kropp. Så ha vätskeersättning, vattenflaska och sportdryck i närheten när du tränar.

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
20 Juli, 2020