Doktor.se

Anna Brolin: ”Jag minskar på laktos och gluten för att dämpa pollenallergi”

10 Mars, 2020 ・ 3 min

Hon värmer upp med att småspringa med vagnen till förskolan, hanterar sin pollenallergi med att minska på laktos och gluten och sätter tydliga mål för att hitta motivationen att ta hand om sig själv. Vi har pratat hälsa med programledaren Anna Brolin.

Anna Brolin är aktuell som programledare för Biggest Looser,
premiär den 5 april och Efter fem i vår, på TV4. 

Hur är din hälsa för närvarande, på en skala från 1 till 10?
– Troligtvis en sexa. Just nu är jag lite sliten av förkylningar, men annars i hyfsat bra fysisk form. Jag har äntligen kommit tillbaka till att jag kan identifiera mig själv rent kroppsligt efter två graviditeter.

Hur ser vanligtvis din morgonrutin ut?
– Jag blir väckt av något av barnen runt sju. Äter frukost, ofta fil och müsli, och sedan är det fullt styr med påklädning och förskolerutiner. Om det är jag som lämnar så tar jag på mig träningskläder och småspringer med vagnen och två barn till förskolan. Det har nästan blivit tvång på att köra i turbofart, så barnens önskemål innebär i alla fall en bra uppvärmning. Efter lämning brukar jag antingen gå en power walk eller springa en halvtimme.

Vilken hälsomässig åkomma lyckas du aldrig bli av med?
– Min pollenallergi.

Bästa hälsoknepet du fått som du anammat?
– Att minska på laktos och gluten för att få bättre bukt med just pollenallergin faktiskt. Är jag striktare där så upplever jag att det hjälper.

Vilken är den märkligaste träningsformen du provat?
– Canyoning i iskallt vatten.

Vem är din hälsoförebild och varför?
– Jag har ingen specifik. Jag hittar förebilder eller inspiratörer beroende på vilken fas jag är inne i, i livet. När jag elitidrottade som ung var det tennisstjärnor som Jennifer Capriati, Andre Agassi eller Stefan Edberg. Nu är det nog alla småbarnsföräldrar som lyckas med såväl livspussel som att hålla sig i trim som får ses som förebilder. 

Vad är det bästa och sämsta du gör för din hälsa?
– Det bästa är nog att jag är hyfsat bra på att ge mig ut och springa en halvtimmesrunda ganska ofta. Det sämsta är nog att jag glömmer eller skippar lunch ibland under stressiga dagar…

Guilty pleasure när du ska unna dig något?
– Är ohyggligt svag för ost och chark, samt lakrits.

När mår du som bäst/sämst? 
– När mina barn är lyckliga mår jag som bäst, när mina barn är sjuka eller ledsna mår jag som sämst.

Vad gör du när du är som minst motiverad till att ta hand om dig själv?
– Det är svårt, men jag försöker hitta ett sätt att tävla och mäta utförandet. Jag behöver ha tydliga mål och resultat för att hitta motivationen.

Grönkålschips eller ostbågar?
– Önskar jag kunde svara grönkålschips, men det gör jag inte.

Har du någon meditationsrutin?
– Skulle behöva en.

Till sist, vilket är ditt bästa hälsotips?
– Skratta.

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
10 Mars, 2020