Doktor.se

Bästa träningen i karantäntillvaron

8 April, 2020 ・ 2 min

Det finns flera sätt att träna och ta hand om kroppen även om gymmet är stängt. Här är några tips.

Kör träningspasset hemma
Den stora uppsjö av såväl enkla som avancerade träningspass att träna hemma skjuter i höjden på Youtube och sociala medier just nu. De vanligaste passen är mellan sju och 20 minuter långa och kräver inga speciella träningsverktyg. Bland de mest populära videorna finns kändistränaren Tracy Anderssons träningsvideor, 10 minuters yoga med Yoga Girl och helkroppsövningar med Pamela Reif. Är du inte ett fan av video? Skräddarsy ditt eget pass med några minuters uppvärmning, höftlyft, armhävningar, situps, plankan, utfall och knäböj.

Löpträna i naturen
Nu när våren börjar göra allt mer entré finns det all möjlighet att komma igång med löpträningen. Snöra på dig skorna och ge dig ut. Glöm inte att ta det lugnt i början och en bra start kan vara att varva raska promenader med korta löpintervaller.  Öka succesivt på löpningen i dina intervaller innan du börjar springa flera kilometer i sträck.

Låt appen bli din PT
Appar är ett effektivt substitut till en personlig tränare. Sök på ”training” och du kommer få upp en mängd alternativ. Tabata Timer and Hiit, 7 minutes workout, Pocket yoga och Stava: Run & Ride Training är några exempel på populära träningsappar.

Smarta träningsprylar

Snabba skor. Nike Joyride Run Flyknit ger behaglig dämpning genom tusentals små kulor i sulan.
Nike, ca 1 300 kr.

Smart klocka. Fitbit Versa 2 Health & Fitness har inbyggd mikrofon och svarar på röstkommandon. Finns i ett flertal olika färger.
Fitbit, ca 2 100 kr,

Mäktig matta. Dämpande, tålig matta som sedan lanseringen för 20 år sedan blivit en favorit bland yoga- och pilatesinstruktörer världen över. Pris: 1 195 kr.

Coach i örat. Smidiga lurar som med den senaste teknologin analyserar din löpning medan du springer och ger tips och glada tillrop.
Soul Electronics, ca 1 400 kr.

Viktigt vatten. Stilfull stålflaska som tål hårda tag och också håller ditt vatten lagom kylt. Takeya, ca 250 kr.

Cykla på hemmakontoret. Som en träningscykel i miniformat, som du dessutom kan träna på samtidigt som du färdigställer kvartalsrapporten på jobbet. Cubii, ca 2 500 kr.

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
8 April, 2020