Doktor.se

Carin da Silva: ”Jag mår bäst av rutiner”

12 September, 2019 ・ 3 min

Programledaren, bloggaren och poddcastaren Carin da Silva ser till att hon tycker att det är kul att ta hand om sin hälsa.

Hur ser din morgonrutin ut?
– Jag har två små barn som båda ska iväg till skola och förskola så det är ganska stressiga morgnar tyvärr. Jag försöker att gå upp tio minuter innan jag väcker grabbarna så jag hinner ta på mig kläder och kasta på mig lite smink. Duschar gör jag alltid på kvällen så jag får sova fem minuter till. Behöver jag tillägga att jag inte är ngn morgonmänniska?

Hur är din hälsa för närvarande?
– Just nu mår jag väldigt bra! Jag är pigg, glad och ser att resten av min familj mår bra, vilket ger mig ett lugn. Däremot har jag varit i bättre fysisk form då jag inte prioriterat min träning under våren och sommaren.

Vilken hälsomässig åkomma lyckas du aldrig bli av med?
– Jag har ett sötsug som jag gärna skulle bli av med samtidigt som jag älskar att baka och äta gott. Jag tror att jag alltid kommer vara en godisråtta.

Bästa hälsoknepet du fått som du anammat?
– Att hitta något som jag tycker är roligt så det inte blir ett måste utan en kul grej att röra på sig, såsom att dansa.

Märkligaste träningsformen du provat?
– Jag har prövat skrattyoga och det var otroligt märkligt. Inte min grej.

Vad är det sämsta och bästa du gör för din hälsa?
– Jag äter mycket och god mat, vilket både är det sämsta och det bästa för min hälsa. Jag skulle kunna skära ner på godsakerna samtidigt som jag mår bra av att äta gott. Jag skulle aldrig klara av någon diet där jag bara skulle leva på sallad. Fy vad tråkigt! 

Guilty pleasure när du ska unna dig något?
– Kanelbullar!

När mår du som bäst och sämst? 
– Just nu mår jag väldigt bra men jag skulle må ännu bättre om jag fick bättre rutin på min träning. Jag mår bra av rutiner.
– Jag har tidigare haft små depressioner i korta omgångar och då har jag mått väldigt dåligt men med hjälp av terapi har jag kommit ur dem.

Vad gör du när du är som minst motiverad till att ta hand om dig själv?
– Försöker tänka på att jag mår så mycket bättre och orkar mycket mer om jag tar hand om mig själv.

Vad är det viktigaste du lärt dig om din mentala hälsa?
– Att jag klarar mer än vad jag tror, att jag är väldigt stark mentalt och att det är viktigt att tänka positivt. Det kommer man långt med!

Grönkålschips eller ostbågar?
– Både och!

Har du någon meditationsrutin?
– Nej, det är inte min grej. Jag tar mycket hellre en promenad i skogen. Det funkar på samma sätt för mig.

Till sist, vilket är ditt bästa hälsotips?
– Hitta något du tycker är kul att träna och unna dig godsaker ibland. Livet är för kort för att inte äta saker du tycker är gott.

Carin da Silva, bor i Bryssel, driver podcaster Mammasanningar med Vivi och Carin och är aktuell med ett hemligt kommande program på Svt.

Foto: Robert Eldrim

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
12 September, 2019