Doktor.se

Därför ska du alltid ta trapporna

9 September, 2020 ・ 1 min

Få starkare ben, förbränn fett och förbättra flåset. Hälsofördelarna är många med att ta trapporna istället för hissen.

Stärk hjärtat
Trappor öka pulsen betydligt jämfört med vanliga promenader. Om du trapporna i stället för hissen varje dag, så kan du minska risken för hjärt-kärlsjukdomar.

Förberedande träning
Om du vill komma i gång och löpträna så är trappor en perfekt ingång. Du höjer pulsen och stärker kroppen utan för stora påfrestningar i början.

Undvik skador
Trappgång stärker och stabiliserar leder, senor och skelett i underkroppen. Särskilt vadmuskler och höftmuskulatur blir starkare och tåligare.

Överallt – hela tiden
En av trappornas största fördelar är att du inte behöver några förberedelser, och än mindre någon särskild utrustning. Och du behöver inte anpassa din träning till gymmets öppettider.

Få bättre hållning
Förutom fastare rumpa och starkare ben, så tränar trapporna också bålmuskler, alltså mag- och ryggmusklerna vilket ger bättre hållning.

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
9 September, 2020