Doktor.se

Fråga apotekaren: Hur botar jag min dåliga andedräkt?

28 Augusti, 2020 ・ 1 min

Pojan Abiri är farmaceut hos Kronans Apotek. På Friskare.se svarar hon på läsarfrågor om mediciner.

FRÅGA:

Jag lider av dålig andedräkt sedan ett tag tillbaka. Jag borstar tänderna 2 gånger dagligen och tycker att jag är noggrann. Dock har jag inte gått till tandläkaren på ett tag. Finns det något jag kan göra innan jag får tid hos tandläkaren?

Jens

SVAR:

Hej Jens,

Det finns flera produkter som kan lindra dina besvär. Du kan prova att använda en tungskrapa för att ta bort eventuell beläggning på tungan, något som ofta orsakar dålig andedräkt. En annan orsak till dålig andedräkt kan vara muntorrhet. På apotek kan du även hitta salivstimulerande medel som sugtabletter, munskölj och tuggummin som kan hjälpa att neutralisera den dåliga lukten. Fortsätt att hålla en god munhygien: använd helst en eltandborste som lättare kommer åt i fickor längst in i munnen. Och rensa dina tänder med tandtråd för att få bort fastsittande matrester. Lycka till!

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
28 Augusti, 2020