Doktor.se

Hälsoapparna som underlättar din vardag

6 Oktober, 2019 ・ 2 min

I dagens smarta samhälle finns det en hel djungel av appar till din telefon eller padda för att hjälpa dig hålla koll på hälsan och göra din vardag lite lättare. Vi listar fem stycken hälsoappar alla bör ha i mobilen.

1. Runkeeper 
Kanske den mest kända träningsappen. Hjälper dig att få en översikt över dina träningspass, sätta upp mätbara mål och se din personliga utveckling över dit, vare sig det handlar om löpning, cykling eller promenerande. 

2. Headspace
Alla känner av stress någon gång men med meditation och mindfulness kan du ligga steget före. Headspace är en meditationsapp med övningar i allt från ångesthantering och stressavlastning till andning, lugn och fokus.Den lämpar sig för både ovana och vana mediterare. För de små finns även Headspace for Kids, en barnanpassad mediationsapp.   

3. TickTick
Organisera mera med TickTick. Här kan du samla alla dina att göra-listor, allt från jobbuppgifter till dagishämtningar. Appen hjälper dig hålla koll på schemat och du kan sätta alarm så du inte missar viktiga deadlines. 

4. Sleep Cycle
En smart alarmklocka som analyserar din sömn och väcker dig när du befinner dig i din lätta sömnfas, vilket ska göra att du känner dig mer utvilad. Appen ska alltså väcka dig vid det optimala tillfället. 

5. Maya
En app som ska göra det roligt att hålla koll på din menscykel. Helt enkelt en kalender för att hålla koll på din cykel, relaterade symtom, humörsvängningar och ditt välmående.


6. Doktor.se
En av Sveriges största digitala sjukvårdsappar där du får kostnadsfri vård och rådgivning av legitimerade sjuksköterskor och doktorer oavsett var du än befinner dig.

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
6 Oktober, 2019