Doktor.se

Katrin Zytomierska och Bingo Rimér : ”Doktor.se har förbättrat våra liv”

18 Juni, 2019 ・ 4 min

Ex-paret Katrin Zytomierska och Bingo Rimér har blivit portalfigurer för den lyckliga moderna familjen. Ett av deras hjälpmedel är en pålitlig digital vårdcentral.

Katrin Zytomierska och Bingo Rimér separerade för fyra år sedan. Trots, eller kanske tack vare detta, driver de idag ett mindre medieimperium som kretsar kring deras moderna familj. Varje vecka följer hundratusentals svenskar deras familjekonstellation – som även innehåller de gemensamma sönerna Ringo och Rambo, Bingos dotter Nova och Katrins son Falke – via Instagram, bloggar och deras populära podcast Relationspodden.
Tidigare i år gav de sig ut på turné till sex svenska städer för att möta sin publik live. Premiären skedde på Intiman i Stockholm. 
– Jag trodde att det skulle gå okej men folk var helt till sig. Jag tyckte väl att vi var lite roliga men inte SÅ roliga, säger Katrin. Jag kände mig som Lady Gaga: människor skrek och drog i oss och jag vågade mig knappt ut efter föreställningarna. Men Bingo dansade såklart ut i massorna och kramades. 
– Haha, ja, vi har lite olika förhållningssätt där, flikar Bingo in. 
Precis som vanligt när det kommer till Katrin Zytomierska och Bingo Rimér var det högt i tak dialogen var ofiltrerad. De skämtades om Bingos bokstavsdiagnoser och Katrins havererade äktenskap med Alex Schulman. Duon framförde även Carolas Säg mig var du står med en specialskriven text. Texten handlar om att vi separerar men regerar, man kan kalla det en kampsång för den moderna familjen, säger Bingo. 

Bingo, håller du med?
– Alltså, medicinerna kanske inte är hela förklaringen men de har säkert hjälpt. För mig handlar det främst om att göra avkall på de egna behoven och alltid utgå från barnens bästa. 

Vid vilka tillfällen bråkar ni?
– Om jag missar nån tid med barnen blir Katrin skogstokig. 
– Ja, och Bingo blir sur på mig när jag är för otrevlig. Jag är otrevlig ibland, jag vet det, men jag jobbar med det. 

Så ni stör er mindre på varandra idag än när ni var ett par?
– Definitivt. 90 procent av det jag störde mig på handlade om Bingos stök:  tandkräm på spegeln, ostar som ställdes in i kylskåpet utan att viras in gladpack. Allt det är borta. 

Det känns ändå som ni graviterar mot varandra. Ni ska inte bli ihop igen?
– Inte en chans, säger Bingo. Jag vill aldrig riskera den gemensamma glädjen vi idag kan känna när Rambo tappar en tand eller när Ringo lyckas göra en 360 på snowboarden.
–  Dessutom finns ingen sexuell attraktion mellan oss, så det är omöjligt, adderar Katrin.

Vid vilka tillfällen använder ni Doktor.se?
– Ofta, säger Bingo. För oss har tjänsten varit revolutionerande. När man har flera barn och något blir sjukt och man måste till vårdcentral … alltså, det är ett projekt. Med Doktor.se får man hjälp utan att lämna lägenheten. 
Katrin instämmer: 
– Vi bor på en skärgårdsö under sommarhalvåret. Mitt ex, Alex, bröt tån därute efter att ha trampat snett. Det var sent på kvällen och då är det jobbigt att behöva ta sig in till stan. Vi ringde Doktor.se och de konstaterade att han inte behövde åka in just då. Det räckte att han höll foten högt, kylde ner den och tog några Alvedon. Det gjorde livet enklare.

Familjen tillbringade vintern i Thailand och även då kunde Doktor.se förenkla deras tillvaro. Katrin berättar:
– Falke, den yngsta, fick över 40 graders feber och hade så många myggbett att han var helt rödprickig. Jag började hetsa om att det var denguefeber och kände en enorm ångest. Att då åka till en thailändsk vårdcentral, med alla potentiella språkförbistringar, hade varit jobbigt. Vi ringde till Doktor.se och en läkare där förklarade att symptomen på denguefeber inte uppstår förrän efter fem dygn, och vi hade bara varit där i tre. Beskedet var en enorm lättnad – och två dagar senare var Falke helt frisk.

Vad är nästa gemensamma projekt?
– Vi håller på att spela in låt som ska ges ut. Vi ska alldeles strax åka till sångpedagogen och öva. Vi är där varje dag nu. Studioinspelningen är nästa vecka, säger Bingo. 

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
18 Juni, 2019