Doktor.se

Kickstarta hösten

28 Augusti, 2020 ・ 1 min

Nu när höstsäsongen är här är det dags att börja träna igen efter sommarens lata dagar. Men ibland kan det kännas lite motigt. Här är några smarta tips för att komma igång med träningen igen.

Skaffa en träningskompis
Försök hitta någon att springa eller gå till gymmet med. Då är det lättare att motivera sig., så att inte din kompis blir ensam på träningen.

Börja lagom
En för stor förändring av träningsdosen kan leda till skador och dessutom kännas frustrerande om du inte når dina mål direkt.

Hellre ofta än mycket
Att träna stenhårt en gång i veckan och däremellan sitta still gör inte lika mycket nytta som att försöka få till lite rörelse varje dag.

Planera
Genom att ha inbokade träningspass går det ofta lättare att planera in vardagspusslet runt träningarna, än att försöka hitta tid får att sticka iväg på en löprunda.

Variera
Känns det kämpigt och oinspirerande att utföra samma pass som tidigare? Testa på ett nytt gruppträningspass, nya övningar eller ett nytt upplägg för att få tillbaka inspirationen. Alla gillar inte att springa eller gå till gymmet, så prova yoga, badminton eller simning istället.

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
28 Augusti, 2020