Doktor.se

Så undviker du att bli utbränd vid hemmajobb

1 Juni, 2020 ・ 1 min

I coronatider arbetar många av oss hemifrån. Något som kan sudda ut gränserna mellan jobb och fritid. Här är tipsen för att hitta en bra balans.

Att sätta upp gränser mellan arbete och fritid kan vara en utmaning i coronatider.
– Du kanske tänker att utbrändhet är mindre troligt i ett sånt här läge, men stress kan uppstå från en rad covid-19-relaterade faktorer, konstaterar läkaren och stressexperten Sarah Brewer till The Stylist. Det kan handla om ovisshet, ekonomisk oro, rädsla för att drabbas av viruset eller frustration och ren uttråkning av isoleringen.
Så hur ska man göra för att undvika att bli utbränd? Försök separera ditt jobbjag från ditt hemmajag. Öppna inte datorn efter arbetsdagen för att skicka ytterligare ett jobbmail. Hitta också tid för att varva ner, avsluta dagen med att göra något du mår bra av. Och kanske viktigast: socialisera. Utan kollegor är det än viktigare att umgås med vänner, om det så behöver ske digitalt. 

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
1 Juni, 2020