Doktor.se

Skrik dig i form

28 Oktober, 2020 ・ 1 min

Använd din ilska för att varva ned i nya träningsformen Rage yoga.

Hittills har yoga fokuserat på att hitta den inre lugnet, harmonin och värmen. Nu kommer rage yoga – fritt översatt: ”Yoga för vrede”. Spritt över tolv städer i USA innefattar yogapassen svordomar, vrål, hårda gitarriff och – i vissa fall – ett glas alkohol.
– Tanken är att det ska vara en alternativ yogaform för de som behöver ta en annan väg för att finna sitt inre lugn, säger grundaren Lindsay Istace till Health.
Samtidigt frågar hälsosajten psykoterapeuten Courtney Glashow om det verkligen kan hjälpa:
– Om det görs rätt anser jag att svordomar kan vara terapeutiskt eftersom det låter oss för utlopp för vår ilska. Det är ett sätt att sätta ord på vad vi känner, säger hon.
Detta kommer efter forskningsrapporter från både Yale och University of Cambridge som pekar på att svordomar har flera hälsofördelar, däribland högre smärttröskel och råstyrka. Och kanske blir du lite snällare utanför yogasalen?

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
28 Oktober, 2020