Doktor.se

Skydda dig mot myggen – 5 bra tips

8 Juli, 2020 ・ 2 min
Medicinskt granskad

Sommar, sol och långa kvällar på balkongen eller uteplatsen är underbart – om det inte vore för de irriterande myggorna. Läs tipsen nedan för att slippa de kliande betten.

Skippa vattnet
De blodsugande rackarna älskar vatten. Så var noga med att tömma kärl, övervattnade blomlådor och andra vattensamlare för att inte locka dit en hel svärm.

Rök ger skydd
Något de inte gillar är dock rök. Men skippa de cancerframkallande cigaretterna och satsa på att bränna någon sorts trä. Prova att sätta eld på stickor av björk och när de börjat glöda och ryka hänga upp dem runt er i sällskapet.

Klä dig ljust
Lura de små krypen genom att klä dig i vitt och beige, de föredrar nämligen mörka färger.

Myggmedel
Det finns flera olika sorters myggmedel att välja mellan. De flesta av dem innehåller dofter som inte faller myggorna i smaken. Fråga efter hjälp på ditt lokala apotek så kan personalen hjälpa dig välja ett medel som passar just dig.

Doften spelar roll
Myggor diggar starka parfymer, så skippa den om middagen ska avnjutas utomhus på kvällen. Dofter som de små insekterna dock skyr som pesten är vitlök, persilja och beckolja.

Citrusdoftande värmeljus
Visst doftar exklusiva doftljus underbart? Det tycker myggorna också. Satsa istället på speciella citrusdoftande myggljus som gör att myggorna tvärvänder.

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
8 Juli, 2020