Doktor.se

Släpp mobilen - slipp löparskador

14 September, 2020 ・ 1 min

Att hålla mobilen i handen under löprundan kan faktiskt leda till framtida skador.

Det är en vanlig lösning: löparkläderna saknar fickor – eller så är de för små – och vi väljer att hålla mobiltelefonen i handen under träningspasset. Med musik som en viktig del för att orka joggingturen är det heller inte något alternativ att lämna den hemma. Nu varnar experter för att hålla telefonen i handen när vi springer.
– Det kanske låter trivialt, men att hålla mobilen när du springer är att bädda för framtida skador, säger löptränaren Alexa Duckworth-Briggs.
När kroppsvikten hamnar i obalans ökar risken för slitage.
– När vi håller något i händerna får det en subtil dominoeffekt på vår gång. Det skapar muskelobalanser, påverkar hur vi distribuerar vår kroppsvikt och gör oss till mindre skickliga löpare generellt.
Istället föreslår Alexa Duckworth-Briggs en magväska eller midjebälte så vikten placeras centralt. Eller kanske testa ett meditativt löppass utan musik?

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
14 September, 2020