Doktor.se

Tecken på att du fått solsting

30 Juni, 2020 ・ 1 min
Medicinskt granskad

Äntligen stiger temperaturerna och solen visar sig från sin bästa sida. Men allt är inte alltid bara frid och fröjd – solen och värmen kan vara farlig för hälsan om man inte är försiktig.

Under sommarmånaderna är det viktigt att lyssna på sin kropp i värmen. Utvecklar du värmeslag betyder det att kroppen inte längre kan styra temperaturen och det är lätt hänt när det är varmt ute. För att minska risken att drabbas är det viktigt att dricka mycket vatten, speciellt om du är fysiskt aktiv och svettas mycket. Se till att alltid ha en vattenflaska med dig vart du än ska! Och allra bäst är att ha några tabletter Resorb hemma som snabbt kan hjälpa dig återfå vätskebalansen.

Ett tips är att vara noga med hur du klär dig, tätt sittande bomullsplagg är det allra bästa. Då tränger svetten enklare genom kläderna. Ett knep för att kolla om man är påväg att få vätskebrist är att nypa sig själv på handryggen, om huden snabbt dras tillbaka har du en bra vätskebalans i kroppen.

Vanliga symptom på solsting: 

Huvudvärk, yrsel, illamående, synstörningar, snabb puls och rödflammig torr hud.

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
30 Juni, 2020