Doktor.se

Vanligaste misstagen när du börjar träna

23 Februari, 2020 ・ 1 min

Har du bestämt dig för att skapa en ny träningsrutin? Se upp så att du inte faller i de mest klassiska fallgroparna.

Det är en klassiker när man ska införa en ny träningsrutin: att gå ut alldeles för hårt, förlora motivationen och sedan lägga av inom några veckor. Men det finns några knep för att undvika att gå in i väggen på träningsfronten. 

Det första: påbörja inte för mycket på en gång. Många väljer att starta crossfit, cirkelträning, löpning och yoga samtidigt. Välj en träningsform och smygstarta. Begränsa inte heller din diet omedelbart. Många vill kombinera sin nya hälsosamma livsstil med strikta matvanor. Låt detta komma senare.

Vidare skriver Expressen Hälsoliv – som satt samman en lista över knepen för att orka fortsätta med träningen – att vila är centralt. Som ny på gymmet krävs både fysisk och mental vila.
– Försök anamma en långsiktig mentalitet. Din kropp kommer tacka dig och din framgång kommer komma snabbare, säger PT:n Hanna Lewin till tidningen. 

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
23 Februari, 2020