Doktor.se

Norra Djurgården har fått en ny vårdcentral – Chefläkare Seika Lee berättar mer

11 Mars, 2021 ・ 3 min
Medicinskt granskad

Vi ställde sju frågor till Seika Lee, specialist i allmänmedicin och chefläkare på Doktor.se, som har varit med och öppnat den nya vårdcentralen på Norra Djurgården. Bland annat frågade vi om hur de första veckorna har varit och hur det är att starta en ny vårdcentral.

Hur har de första veckorna varit?

Väldigt positiva! Jag känner ju till området väl, eftersom min syster och hennes familj bor här. Det är roligt att få bekräftat från våra patienter att det verkligen är efterlängtat med en egen vårdcentral här på Norra Djurgården.

Vad kan man få hjälp med hos er?

Vi hjälper till med allt som man brukar få hjälp med på en husläkarmottagning. Det är allt från tillfälliga besvär, som övre luftvägsinfektioner och feber till att följa upp kroniska sjukdomar.

Hur är det att starta en ny vårdcentral?

Det är förstås mycket praktiskt som ska falla på plats, men det allra roligaste är att tillsammans med medarbetarna och vår verksamhetschef Hanna Hammarberg, som är en superduktig distriktsläkare, utforma hur vi ska jobba och vilka vi vill vara. Gemensamt för oss alla är att vi brinner för att erbjuda god vård som utgår från våra patienters behov och livssituation.

Vad särskiljer er från andra?

Eftersom vi är en digifysisk vårdcentral kan vi erbjuda det bästa av två världar – duktiga husläkare du kan träffa fysiskt som kan följa dig och din familj över tid, och en digital tjänst som kan erbjuda hjälp alla dagar i veckan. Det gör det möjligt att kontakta oss när det passar en själv, till exempel efter att barnen har gått och lagt sig och du kommer på att just ja, jag borde ta tag i det där läkarbesöket.

En annan sak som varit viktig för oss är fokusera på att ha en fast bemanning med handplockade läkare och sköterskor. Vi vill jobba långsiktigt med relationen till våra patienter och undviker att anlita hyrpersonal.

Hur kontaktar man er?

Det lättaste är att kontakt oss digitalt via vår app Doktor.se. Då inleds vårdkontakten av våra kollegor i det digitala teamet, och går det att lösa med ett videosamtal så gör de det. I annat fall ser de till att ordna en tid för ett fysisk möte här hos oss på husläkarmottagningen.

Vad är fördelen med att lista sig?

För många är det en trygghet att ha en fast vårdgivare att vända sig till, och en egen husläkare. Det finns en kontinuitet i det som är värdefull.

Hur gör man för att lista sig hos er?

Det lättaste sättet är genom att ladda ner appen Doktor.se, logga in med sitt mobila bankID och följa instruktionerna.

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
Ewa Lundborg, Medicinsk redaktör - Doktor.se11 Mars, 2021Filip Saxena, chefläkare - Doktor.se