Doktor.se

Vad innebär det att lista sig på en vårdcentral?

24 November, 2023 ・ 2 min

När du väljer en fast vårdcentral kallas det för att lista sig. Du får då tryggheten av en fast vårdkontakt, och en namngiven husläkare. Det ger en kontinuitet i dina vårdkontakter som många upplever som värdefull.

Många besvär kan du idag få hjälp med genom att träffa vårdpersonal via ett videosamtal i vår app. Men ibland behöver du besöka en vårdcentral för att läkaren ska kunna ställa diagnos och ge dig rätt behandling.

Över 25 vårdcentraler och fler på väg

Doktor.se har i nuläget över 25 vårdcentraler över hela landet, och fler är på väg. Längst söderut har vi Örestadskliniken i Malmö, och längst norrut har vi vår hälsocentral i Gällivare. När du väljer oss som din vårdcentral har vi möjlighet att erbjuda dig det bästa av två världar – fysisk vård på våra vårdcentraler och digital vård via vår app som är öppen alla dagar i veckan.

Du bestämmer själv var du vill vara listad

Var du vill vara listad väljer du själv, och du kan byta vårdcentral när du vill. Det kostar inget att lista sig, eller att göra ett byte. Du kan inte vara listad på två vårdcentraler samtidigt, utan när du väljer en ny vårdcentral kommer du att avlistas från din nuvarande.

Flera fördelar med att välja våra vårdcentraler

När du listar dig hos oss får du en fast vårdgivare och en namngiven husläkare. Det ger en möjlighet att bygga en långsiktig relation mellan dig som patient och oss som vårdgivare. Samtidigt kan du alltid snabbt få vård via vår app när du behöver hjälp utanför våra öppettider.

Hur vet jag vilken vårdcentral jag har idag?

Du kan logga in på 1177.se för att se var du är listad just nu.

Här kan du läsa mer och lista dig.

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få hälsotips och forskningsrön – direkt i din inkorg. Allt innehåll är skrivet av medicinjournalister, och granskat av våra läkare.

Genom att ange din e-post godkänner du våra villkor och sekretesspolicy, samt att ta emot e-post som innehåller marknadsföring från Doktor.se.
24 November, 2023