Doktor.se

Doktor.se förvärvar LifeCaddy Health

13 Maj, 2022 ・ Pressmeddelande
doktorsevårdcentral

Doktor.se förvärvar LifeCaddy Health AB som specialiserat sig på att utveckla digitala patientverktyg för vaccinationsdata. Förvärvet innebär att Doktor.se stärker sitt digifysiska erbjudande inom vaccinationsverksamheten och ger patienterna större möjlighet att ha kontroll över sina vaccinationer.

Doktor.se är en av Sveriges främsta vaccinatörer, med vårdcentraler i åtta regioner samt vaccinbussverksamheten som täcker orter från Smygehamn i söder till Mora i norr. Tack vare förvärvet av LifeCaddy Health kommer den som vaccinerar sig hos Doktor.se att få tillgång till en helt ny överblick över sin vaccinationsdata.

  • Genom förvärvet av LifeCaddy Health stärker vi vår vaccinationsverksamhet med flera värdefulla digitala tjänster. Dessa inkluderar till exempel hälsodeklaration och dynamiskt vaccinationskort, som ger en överblick över även tidigare genomförda vaccinationer vid våra vaccinbussar. Vidare kommer tillskottet av LifeCaddys team, med deras kompetens och expertis inom området, möjliggöra fortsatt god utveckling av Doktor.ses digifysiska verksamhet, säger Eric Teder, Sverigechef på Doktor.se

Att stärka sitt erbjudande som digifysisk vårdaktör är något som Doktor.se ständigt strävar mot. Vaccination är en optimal vårdhändelse för digifysisk hantering, och det gör förvärvet av LifeCaddy Health till ett viktigt steg i den utvecklingen.

  • Vaccination är världens bästa preventiva vård – och i många länder är vaccinationsviljan i befolkningen hög. Men för individen kan det vara svårt att hålla koll på det mest basala – vilka vacciner man ska ta, vilka man tagit, varför man tar dem och när det är dags att fylla på. Genom att vi nu blir en del av Doktor.ses ekosystem kan vi kombinera digitala patientverktyg med ökad tillgänglighet via bussar och kliniker för att lösa de här utmaningarna. Det känns både spännande och viktigt, säger Viktor Pettersson, medgrundare av LifeCaddy Health.

Om Doktor.se
Doktor.se grundades 2016 och är en av Sveriges största aktörer inom digifysisk vård med över 1 miljon digitala och fysiska vårdbesök årligen. Doktor.se äger 15 fysiska vårdcentraler i Sverige med cirka 160 000 listade patienter. Varje dag går våra medarbetare till jobbet med ambitionen att effektivisera och skapa bättre tillgänglighet i svensk sjukvård.
 
Om LifeCaddy Health
Genom att utveckla digitala verktyg för vaccinationsdata specialiserar sig Lifecaddy Health på att höja vaccinationsgraden i samhället och hjälpa patienter att ta kontroll över sin hälsodata. LifeCaddy Health grundades 2019 av läkarna Malin Björkander, Adam Silber samt Viktor Pettersson och Anton Bjerhem.

Doktor.se förvärvar LifeCaddy Health