Doktor.se

Doktor.se förvärvar vårdbolaget Kollarna.se

8 Mars, 2022 ・ Pressmeddelande

Doktor.se förvärvar InnovDr AB som driver Kollarna.se och som utvecklat urinkollen.se, aknekollen.se, borreliakollen.se, menskollen.se, ögonkollen.se och herpeskollen.se. Förvärvet innebär att Doktor.se stärker sitt erbjudande inom tillgänglig vård med hög kvalitet för våra patienter.

Kollarna.se har sedan 2016 levererat digital vård av diagnoser som inte behöver provtagning eller fysisk undersökning för att fastställas. Genom en innovativ och patientcentrerad process diagnostiseras patienten hos Kollarna.se direkt av en läkare utan att besöka en vårdcentral.
 
–          Förvärvet av Kollarna stärker Doktor.ses digifysiska vårderbjudande. Deras kompetens och patientcentrerade lösningar ger oss stärkt förmåga till effektiv behandling av några av de vanligast förekommande diagnoserna, säger Eric Teder, Sverigechef på Doktor.se.
 
Doktor.se arbetar ständigt för att förfina sina tjänster och tillhandahålla en god tillgänglighet för patienterna. Förvärvet av Kollarna.se bidrar därför på ett värdefullt sätt i den fortsatta utvecklingen.
 
–          Det är en spännande tid i vårdbranschen som blir allt smartare och mer tillgänglig för patienten. På Kollarna.se fortsätter vi att göra det vi kan bäst – att forma vård för diagnoser som lämpar sig väl på nätet. Vi fortsätter att vara fristående men när vi nu får ta del av Doktor.ses erfarenhet av digifysisk vård kan vi utöka erbjudandet och tillsammans förbättra patientupplevelsen, säger Matilda Lundblad, VD och medicinskt ansvarig läkare på Kollarna.se.

För mer information, vänligen kontakta:


Matilda Lundblad, medgrundare av Kollarna.se, +46 (0)76-105 06 06

Om Doktor.se


Doktor.se grundades 2016 och är en av Sveriges största aktörer inom digifysisk vård med över 1 miljon digitala användare av Doktor.se-applikationen. Doktor.se äger 15 fysiska vårdcentraler i Sverige med cirka 160 000 listade patienter. Varje dag går våra medarbetare till jobbet med ambitionen att effektivisera och skapa bättre tillgänglighet i svensk sjukvård.

Om Kollarna.se


Kollarna.se specialiserar sig på diagnoser som kan fastställas uteslutande av patientens anamnes och lämpar sig därför väl på nätet. Kollarna.se grundades 2016 av läkaren Matilda Lundblad, Frida Lundblad och Viktor Sellman och har idag sex kollar med fokus på enskilda diagnoser. Kollarna genomförde cirka 67 600 konsultationer under 2021 och bolagets intäkter för 2021 uppgick till cirka 34 MSEK.

Doktor.se förvärvar vårdbolaget Kollarna.se