Doktor.se

Doktor.se stänger investeringsrunda, tar in 480 miljoner kronor i kapital – skalar upp digifysisk vård för alla

27 Maj, 2020 ・ Pressmeddelande

Doktor.se, en av Sveriges största aktörer inom digital vård, tar in 480 miljoner kronor (exakt summa 481,5 mkr), i en kapitalrunda där Carnegie och Handelsbanken varit rådgivare. Både flera tidigare och nya investerare deltar. Kapitalanskaffningen stängs drygt ett år efter den senaste rundan där Doktor.se reste 100 miljoner kronor.

Redan under 2019 passerade patientbesöken hos de digitala vårdbolagen en miljon i Sverige och tillväxten för Doktor.se, och andra aktörer, är rekordhög. “Vi startade Doktor.se med missionen att kunna erbjuda fler människor trygg vård genom att göra hälso- och sjukvården friktionslös och mer effektiv. Den globala kris som nu pågår visar tydligt på den transformation som systemet behöver genomgå för att det ska bli hållbart och framtidssäkert,” säger Martin Lindman, VD och grundare av Doktor.se.  

Doktor.se, som grundades 2016, har som ambition att effektivisera och skapa bättre tillgänglighet till svensk sjukvård genom att erbjuda både fysisk och digital vård. Det resta kapitalet kommer att lägga grund till bolagets framtida expansion där det digifysiska vårderbjudandet ska stärkas, bland annat genom vårdcentraler och fortsatt utveckling av digitala patientmöten.  

Dessutom ska etableringen av Doktor.se:s tekniska plattform skala internationellt. Utöver vårderbjudandet har Doktor.se även plattformssamarbete med Vivabem, ett digitalt vårdbolag aktivt i Brasilien och AniCura, en digital veterinärapp tillgänglig i Sverige. “Vår plattformsteknologi är en fullskalig lösning och vi ser en ökad efterfrågan från hela världen. Vi för just nu diskussioner om lansering på fyra större marknader bara under det närmaste året”, säger Martin Lindman.  

Oriola, som investerade i Doktor.se redan 2018, är en av de större investerarna i denna runda: “Den pågående pandemin ökar efterfrågan på digitala vårdmöten. På Oriola vill vi förbättra människors hälsa, den här långsiktiga investeringen i digital vård har synergieffekter samt passar väl in i vår strategi och våra långsiktiga mål”, säger Robert Andersson, VD för Oriola Corporation.