Doktor.se

Doktor.se tecknar avtal med Region Stockholm för antikroppsprovtagning för covid-19

7 Juli, 2020 ・ Pressmeddelande

I Region Stockholm kan alla som har haft covid-19 symtom testas för att se om de utvecklat antikroppar mot viruset. Kapaciteten för att ta prover på alla invånare utökas stegvis och nu inleder Regionen ett samarbete med Doktor.se.

Sedan den 15 juni har alla invånare i Region Stockholm möjlighet att boka provtagning för covid-19 och antikroppstest, som visar om man haft infektionen. 

Genom samarbetet med Doktor.se kan regionen öka sin kapacitet. Uppdraget, som främst innebär att Doktor.se tillgängliggör provtagningsenheter, gör att Regionen kan tillgodose fler invånare med tillförlitlig testning.

Den som vill göra antikroppstest kan nu beställa och genomföra provet samt få ett besked inom två till fyra dagar efter provtagning. Resultatet presenteras automatiskt via 1177. 

“Antikroppstester för covid-19 är eftertraktade, det behov som föreligger uppdraget är tydligt. Vi kommer bistå Regionen med ett stort antal tester, vilket säkerställer möjlighet till tillförlitlig provtagning ytterligare. Vi kommer också nå nya orter i regionen med vår testning såsom Kista, Södertälje och Norrtälje,” säger Leo Heijbel, marknadschef på Doktor.se. “I och med detta stödjer vi de två regioner i Sverige som antikroppstestar storskaligt, men vi utökar det gärna till samtliga regioner, vi är redo.”

Doktor.se har underlättat vården för över en miljon patienter sedan starten 2016 genom att erbjuda digifysisk vård. Doktor.se finns tillgänglig som en app, men driver även fyra fysiska vårdenheter; i Malmö, Stockholm, Vingåker och Uppsala. Antikroppstesterna genomförs genom ett samarbete mellan Medical Mitt Vaccin AB och Doktorse Nordic AB. 

Provtagningsplatser 

De första provtagningsplatserna är: 

  • Torsplan, Kovalevskys gata 3

  • Kista, Kistagången 19

  • Globen/Blåsut, Sofielundsvägen 31

  • Mariatorget, Torkel Knutssonsgatan 33

  • Djurgårdsstaden, Bobergsgatan 77

  • Fältöversten, Karlaplan

Senare i sommar öppnar även provtagningsplatser i Södertälje och Norrtälje