Doktor.se

Olof Sand föreslås som ny styrelseordförande för Doktor.se

30 December, 2020 ・ Pressmeddelande

Olof Sand, med bakgrund från ledande befattningar i företag som Zington, Acando, ABB, Anticimex, Proact, Midroc, Quant och Regin, föreslås som ny styrelseordförande för Doktor.se vid en extra bolagsstämma som äger rum den 8 januari 2021.

Olof Sand föreslås efterträda Per Mosseby som varit styrelseordförande i bolaget sedan 2016. Med Olof Sand som ordförande stärks den internationella kompetensen i styrelsen för Doktor.se inför bolagets expansion de närmaste åren.

“Det känns väldigt spännande med Olof Sand som styrelseordförande, hans erfarenheter av att skala upp bolag på internationella marknader är verkligen relevant för oss,” säger Martin Lindman, medgrundare och VD för Doktor.se.

I kölvattnet av Corona-pandemins utbredning under året har det skett en kraftig ökning av digitala vårdbesök. Under 2020 har Doktor.se sett en stark ökning i antal digitala patientbesök, med drygt 60% jämfört med föregående år.

Doktor.se är ett av världens mest lovande techbolag och förutsättningarna för internationell expansion och tillväxtpotential är idealiska, jag ser fram emot att ta en plats i styrelsen och bidra till bolagets fortsatta framgång,” säger Olof Sand.

I och med att Olof Sand blir styrelseordförande föreslås att nuvarande ordförande Per Mosseby lämnar styrelsen.

“Pers insats på Doktor.se har varit ovärderlig under våra första år som bolag, och vi skulle inte varit där vi är utan honom. I takt med att bolaget vuxit och vi närmar oss en mer publik och internationell marknad, har vi tillsammans jobbat för en stabil överlämning till en ny styrelseordförande,” säger Martin Lindman.

“Jag känner mig trygg i att lämna över ordförandeskapet till Olof Sand och är glad över att kunnat bidra med min kompetens de senaste åren, även om jag lämnar som ordförande kommer jag fortsätta följa Doktor.se med stort engagemang,” säger Per Mosseby.

Doktor.se är nu Europas tredje mest nedladdade vårdapp och Sveriges näst största aktör inom digital vård Bolaget har även 10 vårdcentraler över landet och deras teknik används också i form av plattformssamarbeten i Sverige, Norge, Danmark och Brasilien. Totalt har de appar som Doktor.se utvecklat över 2 miljoner nedladdningar i 4 länder. Bolaget har 700 anställda och planerar att expandera internationellt de närmsta åren.