Doktor.se

Digital hudmottagning – hudläkare online

Medicinskt granskad

Hos Doktor.se kan du få hjälp av hudläkare online vid olika typer av hudbesvär. På vår digitala hudmottagning arbetar hudläkare som kan hjälpa dig att bedöma utslag, prickar och andra typer av hudsymtom.

Vad är en digital hudmottagning?

Det är en utökad tjänst vi har för att kunna erbjuda en möjlighet att få bli bedömd av en läkare som är specialist på huden. På många håll i landet är det långa väntetider till hudläkare. Med den digitala hudmottagningen finns samma möjlighet till råd och behandling oavsett var du bor i landet, utan långa kötider. Du får träffa en hudläkare inom en till två dagar.

Få snabb hjälp vid hudbesvär

Snabb hjälp via chatt, video eller röstsamtal direkt via appen. Ofta inom 30 minuter. Öppet alla dagar i veckan.

Hur söker jag vård hos hudläkare online?

Du går in i appen Doktor.se och väljer den kategori som passar för dina besvär. Därefter svarar du på de frågor som kommer i chatten. För att kunna få hjälp behöver du också ladda upp en eller flera bilder på dina hudbesvär. Sen görs en första bedömning och du ställs i kö för att få prata med en läkare eller sjuksköterska. Om det behövs, eller om du själv efterfrågar det, kan du som ett nästa steg få en bokad tid hos en hudläkare online på den digitala hudmottagningen för vidare bedömning. Du får oftast tid inom några dygn. Du kan också boka en tid vid ett senare tillfälle om det passar dig bättre.

Tar ni emot både vuxna och barn?

Ja

Vilka arbetar på den digitala hudmottagningen?

På mottagningen arbetar hudläkare, och i det här fallet på uppdrag av primärvården. 

Vilka problem kan ni hjälpa till med?

Vi kan hjälpa till med det mesta som rör huden, till exempel:

Vi kan bedöma vad det är, ge råd och eventuellt också behandling. Vi kan ge behandling mot det mesta till en viss gräns, till exempel så kan vi ge behandling vid akne, eksem, bältros, herpes, psoriasis och vid vissa svampinfektioner till exempel ringorm.

En förutsättning för att vi ska kunna hjälpa till är att du kan ta en tydlig bild på besvären.

Hur går en digital undersökning till? Hur kan ni veta att ni ställer rätt diagnos?

Besöket på den digitala hudmottagningen går till så att du blir uppringd i appen via videosamtal av den hudläkare du har fått en bokad tid hos. Du kommer få Berättar om sina besvär, svara på frågor och du kan skicka in bilder. Läkaren kommer att kunna hjälpa dig bedöma vad det är, ge rådgivning och behandling alternativt se till att du får remiss till en hudmottagning om det behövs en fysisk bedömning. Det är exempelvis om det finns behov av att ta prover från huden, eller om du har ett födelsemärke som behöver tas bort. Det kan också behövas en remiss vid svårbehandlad akne som kräver behandling som inte får ges digitalt.

Om jag har en prick som behöver tas bort – hur går det till?

Om läkaren misstänker att det är en allvarlig prick kan vi i vissa fall skicka remiss för att se över den. I annat fall hänvisar vi till vårdcentralen.

Hur lång är en behandling?

Det tar ungefär 20 minuter.

Går det att få återbesäk hos samma läkare?

Absolut. Så fort vi påbörjar en behandling så följer vi upp, och det går oftast bra att komma tillbaka till samma läkare.

Få snabb hjälp vid hudbesvär

Snabb hjälp via chatt, video eller röstsamtal direkt via appen. Ofta inom 30 minuter. Öppet alla dagar i veckan.

Relaterade besvär:

6 Maj, 202225 September, 2023

Fler artiklar om hudbesvär

Läs fler medicinskt granskade artiklar som handlar om det senaste inom sjukvård, hälsa och medicin.