Doktor.se

Fysioterapi online

Medicinskt granskad

Doktor.se erbjuder undersökning och behandling hos fysioterapeut vid olika former av fysiska sjukdomar och besvär. Hos oss kan du få tid inom ett dygn, och kan få tid hos samma fysioterapeut vid varje behandlingstillfälle. Du får hjälp online genom videosamtal via mobil eller dator.

Hur söker jag vård hos fysioterapeut online via Doktor.se?

I appen väljer du kategori ”fysioterapi”. Sedan får du svara på ett antal frågor i vår chatt. Därefter görs en första bedömning, och efter det kommer du få hjälp att boka tid hos våra fysioterapeuter. Du får en tid inom ett dygn, alternativt så kan du få en tid vid ett senare tillfälle om det passar bättre för dig.

Vad kostar behandlingen?

Avgiften du betalar som patient är 0 kronor, förutom i Skåne och Stockholm där avgiften är 200 kronor respektive 250 kronor. Högkostnadsskydd gäller.

Se pristabell här.

Hur lång är en behandling?

Första besöket brukar vara ungefär 30 minuter och återbesök ungefär 20 minuter.

Vilka problem kan ni hjälpa till med?

Vi hjälper till med besvär ifrån muskler och leder, från topp till tå. Det kan exempelvis vara knäledsartos, höftledsartros, ländryggssmärta, hälsporre, tennisarmbåge, golfarmbåge, benhinneinflammation, hälseneinflammation, löparknä, eller muskelbristningar, för att nämna några. 

Vi erbjuder behandling vid många fler tillstånd än så, och gör en bedömning från fall till fall. Om du behöver hjälp rekommenderar vi att du kontaktar oss via appen och berättar vad du har för besvär. Vi kan också hjälpa dig att komma i kontakt med en annan vårdgivare om vi bedömer att det är bättre. 

Kan jag få träffa samma fysioterapeut varje gång?

Ja. Du kan också byta fysioterapeut om det passar dig bättre. Vi försöker också matcha så att du får komma till den av våra fysioterapeuter som har mest erfarenhet av den problematik det handlar om.

Vilken form av behandling använder ni på Doktor.se?

När det kommer till skador från muskler och leder så brukar lösningen vara rehabilitering, det vill säga träning för att återfå en funktion som gått förlorad på grund av sjukdom eller skada. Vi anpassar vår behandling och våra träningsprogram så att det passar individen, och använder de metoder som har bevisad effekt vid varje enskild åkomma.

Vad är skillnaden mellan att träffa en fysioterapeut online och en sjukgymnast online?

Sjukgymnast är ett äldre begrepp för fysioterapeut, så det är precis samma sak. Sjukgymnast är fortfarande ett så pass inarbetat ord att det ändå ofta förekommer i dagligt tal. Så svaret är att det är ingen skillnad – det är precis samma sak.

22 Februari, 202220 Juni, 2022