Tillbaka till Doktor.se

Unga Vuxna - Psykisk ohälsa

Känner du dig deppig eller är du orolig för något? Har du problem i dina relationer? Vi lyssnar gärna!

Vi mår alla dåligt ibland. I ett samhälle där kraven på prestation och individualitet har ökat är det vanligt att drabbas av psykisk ohälsa, såsom depression, stress och ångest. Särskilt utsatta är åldersgruppen mellan 16 och 29 år, de vi kallar ”unga vuxna”. De psykiska besvären kan kopplas till många olika områden i livet; såsom skola, sexualitet och relationer.

Även om familj och vänner är viktiga finns det ibland saker som inte känns bekvämt att prata med dem om. Istället kanske man håller det för sig själv, vilket kan kännas ensamt. Då kan det vara hjälpsamt att prata med någon utomstående.

I verksamheten Unga Vuxna erbjuder vi just det. Här finns det möjlighet att få rådgivning av psykolog.

Ett samtal är en bra början!

Du som är mellan 16 och 29 år är välkommen att kontakta oss så vägleder vi dig att finna rätt hjälp. Vi kan också erbjuda en tid för ett individuellt samtal hos psykolog där vi utifrån dina behov beslutar om hur vi kan gå vidare. Besöken är frivilliga och sker under sekretess. En kontakt med psykolog hos Unga Vuxna kan hjälpa dig att bryta gamla mönster, se saker och ting från andra synvinklar och våga testa nya strategier.

Orolig vän, förälder eller annan kontaktperson

Du som är anhörig till, eller som har kontakt med, den unga vuxna är också välkommen att höra av dig till oss. Ditt engagemang kan vara första steget till förändring för den unga vuxna. Vi behöver dock själva tala med den unga vuxna för att kunna erbjuda rätt hjälp.

Kontakt

Du når Unga Vuxna på telefonnummer: 040-688 05 45

Lämna ditt namn, personnummer och telefonnummer så ringer vi upp inom en vecka.

  • Öppet dygnet runt
  • 365 dagar om året
  • Direkt i mobilen
Skriv in ditt mobilnummer här så skickar vi nedladdningslänk till din mobil! Supersmidigt.
Ange telefonnummer
Kontrollera telefonnummer och försök igen.